Запечені кабачки з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати себе і близьких смачним овочевим блюдом? Тоді пропоную вашій увазі запечені кабачки з баклажанами.
Легка і апетитна закуска, яку можна приготувати не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Рецепт приготування запечених кабачків з баклажанами дуже простий. Для початку необхідно вимити, обсушити і нарізати середніми по товщині кільцями баклажани. Присипати їх сіллю і відкласти на деякий час в сторону.
2. Кабачок вимити, просушити і також нарізати кільцями. При бажанні можна також трохи підсолити і залишити їх на 5-10 хвилин.
3. Помідори (краще брати тверді, щоб легше було рівно різати) вимити і просушити. Нарізати приблизно такими ж кружечками.
4. Солодкий перець помити, просушити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими брусочками. Гострий перець вимити і просушити. При бажанні очистити від насіння, щоб перець був не таким пекучим. Нарізати тоненькими кільцями або півкільцями.
5. Твердий сир, бажано не дуже солоний, натерти на середній або дрібній тертці.
6. Саме час збирати блюдо. Жароміцних форму змастити олією. На дно викласти баклажани (попередньо їх краще промити від зайвої солі). Зверху покласти помідори, при бажанні можна трохи підсолити. Часник очистити і видавити через прес або натерти на тертці. Викласти на помідори. Зверху покласти по часточці солодкого і гострого перцю. Наступним шаром буде кружечок кабачка. Повторити всі шари при бажанні. Зверху присипати тертим сиром і відправити в добре розігріту духовку на 35-45 хвилин, поки не утвориться апетитна скоринка. Запечені кабачки з баклажанами в домашніх умовах можна накрити фольгою на перші хвилин 15. Готову страву можна подавати до столу як гарячим, так і холодним.