Рецепт Запечені кабачки з баклажанами фото

Запечені кабачки з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете порадувати себе і близьких смачним овочевим блюдом? Тоді пропоную вашій увазі запечені кабачки з баклажанами.

Опис приготування:

Легка і апетитна закуска, яку можна приготувати не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.

  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 2-3 штук
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 1
1. Рецепт приготування запечених кабачків з баклажанами дуже простий. Для початку необхідно вимити, обсушити і нарізати середніми по товщині кільцями баклажани. Присипати їх сіллю і відкласти на деякий час в сторону.
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 2
2. Кабачок вимити, просушити і також нарізати кільцями. При бажанні можна також трохи підсолити і залишити їх на 5-10 хвилин.
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 3
3. Помідори (краще брати тверді, щоб легше було рівно різати) вимити і просушити. Нарізати приблизно такими ж кружечками.
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 4
4. Солодкий перець помити, просушити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими брусочками. Гострий перець вимити і просушити. При бажанні очистити від насіння, щоб перець був не таким пекучим. Нарізати тоненькими кільцями або півкільцями.
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 5
5. Твердий сир, бажано не дуже солоний, натерти на середній або дрібній тертці.
запечені кабачки з баклажанами - фото крок 6
6. Саме час збирати блюдо. Жароміцних форму змастити олією. На дно викласти баклажани (попередньо їх краще промити від зайвої солі). Зверху покласти помідори, при бажанні можна трохи підсолити. Часник очистити і видавити через прес або натерти на тертці. Викласти на помідори. Зверху покласти по часточці солодкого і гострого перцю. Наступним шаром буде кружечок кабачка. Повторити всі шари при бажанні. Зверху присипати тертим сиром і відправити в добре розігріту духовку на 35-45 хвилин, поки не утвориться апетитна скоринка. Запечені кабачки з баклажанами в домашніх умовах можна накрити фольгою на перші хвилин 15. Готову страву можна подавати до столу як гарячим, так і холодним.

Схожі рецепти