Рецепт Фаршировані кабачки, запечені в духовці фото

Фаршировані кабачки, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарячі страви, Фаршировані

Фаршировані кабачки, запечені в духовці, я готую цілий рік. Благо, Зараз свіжі кабачки можна купити в магазині завжди. Цю страву можна назвати ситним і в той же час не дуже калорійним.

Пропоную докладний рецепт з фото - фаршировані кабачки, запечені в духовці. Ця страва дуже вигідне, тому що до нього не треба готувати додатково ні гарнір, ні соус. Просто порізати ще свіжих овочів і можна фаршировані кабачки, запечені в духовці, подавати до столу. Дуже смачно і ситно. Смачного!

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Фарш - 300 грам (краще яловичий)
  • Мал - 100 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Бульйон або вода - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 1 Ст. Ложка (гострий)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Зелень - За смаком
  • Сир - 100 грам
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 1
Кабачки помити, відрізати кінчики. Нарізати поперек так, щоб шматочки були не вище форми для запікання. Чайною ложкою вийняти серцевину кабачка, залишивши денце, повинен вийде невеликий стаканчик. Кабачки краще брати, звичайно, молоді.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 2
У киплячу, підсоленій воду опустити кабачки і варити до напівготовності 4-5 хв. Обережно вийняти з води, покласти на сито або тарілку, щоб з них стекла вода.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 3
Сердцевінкі від кабачків (без насіння), дрібно порізати, посолити, дати трохи постояти, віджати і обсмажити на рослинному маслі. Залишки масла злити в форму для запікання. Кабачкову масу остудити.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 4
Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії, так щоб він почав тільки злегка підрум'янюватися.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 5
Мал, попередньо відварений в підсоленій воді додати в фарш. Туди ж половину обсмаженого лука і обсмажену кабачкову масу. Поперчити, посолити за смаком. Фарш брати чайною ложкою і заповнити їм стаканчики з кабачків, укладаючи їх в форму, змащену маслом.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 6
Натираємо на дрібній тертці сир і посипаємо кабачки зверху. Форму ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо 20 хвилин.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 7
Поки кабачки запікаються, робимо заливку. Для цього борошно обсмажуємо на вершковому маслі. Трохи охолоджуємо і розводимо теплим бульйоном або водою, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Додаємо сметану. Варимо на повільному вогні 5-7 хвилин. Додаємо залишився обсмажену цибулю, варимо ще 2-3 хвилини. Вимикаємо і додаємо до смаку сіль і гострий кетчуп.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 8
Потім цю заливку додаємо в форму до кабачків і тушкуємо разом 10-15 хвилин.
фаршировані кабачки, запечені в духовці - фото крок 9
Дістаємо форму з духовки, посипаємо кабачки зеленню. Готово!

Схожі рецепти