Фаршировані кабачки, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Фаршировані кабачки, запечені в духовці, я готую цілий рік. Благо, Зараз свіжі кабачки можна купити в магазині завжди. Цю страву можна назвати ситним і в той же час не дуже калорійним.
Пропоную докладний рецепт з фото - фаршировані кабачки, запечені в духовці. Ця страва дуже вигідне, тому що до нього не треба готувати додатково ні гарнір, ні соус. Просто порізати ще свіжих овочів і можна фаршировані кабачки, запечені в духовці, подавати до столу. Дуже смачно і ситно. Смачного!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Фарш - 300 грам (краще яловичий)
- Мал - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Бульйон або вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка (гострий)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком
- Сир - 100 грам
Кабачки помити, відрізати кінчики. Нарізати поперек так, щоб шматочки були не вище форми для запікання. Чайною ложкою вийняти серцевину кабачка, залишивши денце, повинен вийде невеликий стаканчик. Кабачки краще брати, звичайно, молоді.
У киплячу, підсоленій воду опустити кабачки і варити до напівготовності 4-5 хв. Обережно вийняти з води, покласти на сито або тарілку, щоб з них стекла вода.
Сердцевінкі від кабачків (без насіння), дрібно порізати, посолити, дати трохи постояти, віджати і обсмажити на рослинному маслі. Залишки масла злити в форму для запікання. Кабачкову масу остудити.
Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії, так щоб він почав тільки злегка підрум'янюватися.
Мал, попередньо відварений в підсоленій воді додати в фарш. Туди ж половину обсмаженого лука і обсмажену кабачкову масу. Поперчити, посолити за смаком. Фарш брати чайною ложкою і заповнити їм стаканчики з кабачків, укладаючи їх в форму, змащену маслом.
Натираємо на дрібній тертці сир і посипаємо кабачки зверху. Форму ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо 20 хвилин.
Поки кабачки запікаються, робимо заливку. Для цього борошно обсмажуємо на вершковому маслі. Трохи охолоджуємо і розводимо теплим бульйоном або водою, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Додаємо сметану. Варимо на повільному вогні 5-7 хвилин. Додаємо залишився обсмажену цибулю, варимо ще 2-3 хвилини. Вимикаємо і додаємо до смаку сіль і гострий кетчуп.
Потім цю заливку додаємо в форму до кабачків і тушкуємо разом 10-15 хвилин.
Дістаємо форму з духовки, посипаємо кабачки зеленню. Готово!