Салат з баклажанами (заготовки на зиму)
(покроковий рецепт з фото)
Консервація або маринування овочів на зиму - це завжди трохи сил, прикладених заздалегідь, зате потім це готове смачна страва. Саме тому я раджу вам прочитати цей рецепт.
Обов'язково дізнайтеся, як приготувати салат з баклажанами. Заготовки на зиму завжди актуальні. Вони підійдуть і для святкового столу, і для звичайного дня. Найкраще подавати такі закуски під прості гарніри з м'ясом. Ця страва підійде для харчування в пост і для вегетаріанців.
- Баклажан - 1, 5 кілограма
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Часник - 50 грам
- Оцет 9% - 60 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Перець чилі - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
Баклажани очистіть, розріжте кожен на 8-12 частин.
Солодкий перець очистіть від насіння.
Chesnok чистий, з перцю чилі видаліть плодоніжки і насіння.
Прокрутіть через м'ясорубку обидва види перцю і часник.
Перекладіть в каструлю баклажани з прокручене овочами. Додайте до них сіль, цукор, масло і воду.
Гасіть блюдо на повільному вогні протягом 40 хвилин під кришкою, іноді помішуючи.
Для 5 хвилин до готовності влийте до овочів оцет. Перемішайте. Підготуйте чисті банки.
Перелийте салат в банки. Закупорте їх кришками.
Дайте повністю охолонути салату догори дном. Після пробуйте. Смачного!