Рецепт Салат з баклажанами (заготовки на зиму) фото

Салат з баклажанами (заготовки на зиму)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Консервація або маринування овочів на зиму - це завжди трохи сил, прикладених заздалегідь, зате потім це готове смачна страва. Саме тому я раджу вам прочитати цей рецепт.

Опис приготування:

Обов'язково дізнайтеся, як приготувати салат з баклажанами. Заготовки на зиму завжди актуальні. Вони підійдуть і для святкового столу, і для звичайного дня. Найкраще подавати такі закуски під прості гарніри з м'ясом. Ця страва підійде для харчування в пост і для вегетаріанців.

  • Баклажан - 1, 5 кілограма
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Часник - 50 грам
  • Оцет 9% - 60 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Перець чилі - 1 штука
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 1
Баклажани очистіть, розріжте кожен на 8-12 частин.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 2
Солодкий перець очистіть від насіння.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 3
Chesnok чистий, з перцю чилі видаліть плодоніжки і насіння.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 4
Прокрутіть через м'ясорубку обидва види перцю і часник.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 5
Перекладіть в каструлю баклажани з прокручене овочами. Додайте до них сіль, цукор, масло і воду.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 6
Гасіть блюдо на повільному вогні протягом 40 хвилин під кришкою, іноді помішуючи.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 7
Для 5 хвилин до готовності влийте до овочів оцет. Перемішайте. Підготуйте чисті банки.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 8
Перелийте салат в банки. Закупорте їх кришками.
салат з баклажанами (заготовки на зиму) - фото крок 9
Дайте повністю охолонути салату догори дном. Після пробуйте. Смачного!

Схожі рецепти