Розгардіяш
(покроковий рецепт з фото)
Розгардіяш - блюдо узбецької кухні з м'яса і картоплі, в перекладі означає "піджарка" . Як правило, його готують з баранини або яловичини. Але і з іншим м'ясом теж дуже ситно і смачно.
Розгардіяш - густий, дуже ситний і смачний суп. Блюдо просте, але цілком достойно і святкового столу. Якщо ви його готуєте зі свинини, то краще брати не дуже жирну. Дрібну картоплю кладіть в каструлю цілком, а велику ріжте на дві - чотири частини. Спеції кладіть до смаку. Узбеки вважають за краще в даному супі зиру, кмин.
- Свинина - 400 грам
- Картопля - 600 грам
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп, петрушка - 5 грам
- Зіра - 2 щіпки
Підготуйте інгредієнти для приготування розгардіяшу.
М'ясо помийте і наріжте шматочками, приблизно 3х3 сантиметри. Налийте соняшникову олію в казан або каструлю з товстим дном і добре прожарити його. Викладіть нарізане м'ясо в казан.
Обсмажуйте м'ясо до легкої золотистої скоринки протягом 8-10 хвилин, перемішуючи.
Дві середні цибулини або одну велику очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Додайте до м'яса.
Обсмажуйте цибулю з м'ясом 5-7 хвилин.
Морква очистіть, помийте і наріжте соломкою. Додайте в казан.
Наливати 500 мл. Гарячої води. Додати сіль, поперчіть за смаком. Додайте приправи. Накрийте казан кришкою і тушкуйте м'ясо з овочами майже до готовності.
Картоплю очистіть, помийте і наріжте якомога більший. Додайте в казан з м'ясом.
Помідори подрібніть в блендері або м'ясорубці, можна взяти томатну пасту або томатний морс. Додайте в суп.
Додайте лавровий лист і варіть розгардіяш до готовності. Після викладіть подрібнений часник.
А також нарізану зелень.
Розгардіяш готовий.
Ароматний, ситний, смачний, густий суп подавайте на обід зі свіжим хлібом.