Ростбіф з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Ростбіф з гірчицею раджу приготувати по якомусь особливому випадку. Крім гірчиці, в маринад входить мед, спеції, бальзамічний оцет. Виходить найніжніший ростбіф з хрусткою ароматною скоринкою.
Як приготувати ростбіф з гірчицею?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Яловичину натріть сіллю і перцем з усіх боків.
3. М'ясо зі спеціями викладіть на решітку над глибоке деко.
4. Запікайте яловичину в розігрітій духовці протягом години. Духовку не відчиняйте і м'ясо не чіпайте.
5. В той час, як м'ясо запікається, в мисці змішайте мед, діжонську гірчицю, бальзамічний оцет, оливкова олія. Залиште суміш на півгодини.
6. Через 45 хвилин після того, як ви поставили яловичину в духовку, витягніть м'ясо і змастіть його маринадом з гірчиці і меду.
7. Продовжуйте запікати м'ясо і через 15 хвилин понизьте температуру до 180 градусів. Запекйте ще 30 хвилин, поливаючи м'ясо соусом кожні 15 хвилин.
8. Готовий ростбіф витягніть з духовки, викладіть на денці і дайте відпочити хвилин 15. Потім тонко наріжте.
9. Ростбіф з гірчицею подавайте з запеченими овочами. Перед подачею полийте ростбіф соусом.
Смачного!
- Яловичина - 2 кілограма
- Чорний перець - 2 Ст. Ложки (мелений)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Мед - 6 Ст. Ложок
- Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Яловичину натріть сіллю і перцем з усіх боків.
3. М'ясо зі спеціями викладіть на решітку над глибоке деко.
4. Запікайте яловичину в розігрітій духовці протягом години. Духовку не відчиняйте і м'ясо не чіпайте.
5. В той час, як м'ясо запікається, в мисці змішайте мед, діжонську гірчицю, бальзамічний оцет, оливкова олія. Залиште суміш на півгодини.
6. Через 45 хвилин після того, як ви поставили яловичину в духовку, витягніть м'ясо і змастіть його маринадом з гірчиці і меду.
7. Продовжуйте запікати м'ясо і через 15 хвилин понизьте температуру до 180 градусів. Запекйте ще 30 хвилин, поливаючи м'ясо соусом кожні 15 хвилин.
8. Готовий ростбіф витягніть з духовки, викладіть на денці і дайте відпочити хвилин 15. Потім тонко наріжте.
9. Ростбіф з гірчицею подавайте з запеченими овочами. Перед подачею полийте ростбіф соусом.
Смачного!