Ролл-піца
(покроковий рецепт з фото)
Цікава ця піца в першу чергу своїм незвичайним способом формування: як би по спіралі. Ну і, звичайно, за смаковими якостями вона ні краплі не поступається традиційній піці.
Рецептуру тесту для цієї піци рекомендую залишити без змін. Що ж стосується начинки, то тут, крім сиру, можна використовувати будь-які інші продукти, підходящі для традиційної піци: гриби, оливки, м'ясні напівфабрикати.
- Дріжджі сухі - 4 чайних ложки (тісто)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (тісто)
- Вода тепла - 1 Склянка (тісто)
- Масло оливкове - 1/4 склянки (тісто)
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сир тертий - 200 грам
- Пармезан - 1 Ст. Ложка (тертий)
- Томатний соус - 4 Ст. Ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
1. Змішайте всі інгредієнти для тіста. Замісити тісто, накрийте його і приберіть в тепле місце на 40 хвилин.
2. Тонко розкачайте і наріжте на смужки.
3. Уздовж кожної смужки покладіть сир.
4. Кінець кліпу. Виконайте те ж з рештою тестом.
5. Викладіть у форму по спіралі.
6. Змастіть томатним соусом.
7. Посипте орегано і тертим пармезаном.
8. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Смачного!