Ролл з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Ролл з лаваша готується легко і швидко, і стане в нагоді для будь-якого випадку, будь-то святковий стіл, пікнік на природі, або перекус. Прості і універсальні роли стануть частими гостями на вашому столі.
Порадуйте друзів і близьких апетитними і оригінальними ролами з лаваша. Адже така незвичайна закуска буде вашою паличкою-виручалочкою, коли "гості на порозі" або відмінною заміною звичним бутербродів на пікнік. Готується це блюдо швидко. А як приготувати рол з лаваша, я докладно розповів нижче. Смачного!
- Лаваш - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Огірок - 2 штуки
- Курячі стегна - 6-7 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Листя салату - 100 грам
- Солодка паприка - 1/2 чайних ложки
- Соус - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Майонез - За смаком (соус або плавлений сир)
Вимитий огірок нарізаємо тонкою соломкою. Точно так само нарізаємо очищену моркву або скористаємося теркою для приготування корейської моркви.
Відокремлюємо кістки і шкіру з курячих стегон і відправляємо м'ясо на гарячу сковороду з невеликою кількістю масла. Смажимо з обох сторін до готовності: хвилин по 8-10 з кожного боку.
На сковороду, де смажилися курячі стегна, відправляємо нарізану тонкою соломкою солодкий перець, додаємо сіль і перець за смаком і готуємо, помішуючи, до злегка м'якого, але ще хрусткого стану.
Остигнули курячі стегна нарізаємо невеликими шматочками.
Змащуємо лист лаваша соусом. Це може бути майонез домашнього приготування або покупної, або ваш улюблений соус, і викладаємо начинку: листя салату, птицю, морква і перець. Загортаємо лаваш в рол.
Готовий рол з лаваша можна подавати до столу.