Рецепт Різотто з гарбузом і білими грибами фото

Різотто з гарбузом і білими грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Ніжне й ароматне осіннє різотто! Солодкувата гарбуз і сухе вино, топлене масло і білі гриби. Відмінне поєднання!

Опис приготування:

Найголовніше в приготуванні різотто - вибрати правильний рис і ні в якому разі не переварити блюдо! Рисинки повинні бути трохи твердоватим в самій серцевині - знамените італійське аль-денте! Перед початком приготування доведіть до кипіння курячий бульйон і залиште його на плиті, підтримуючи мінімальну кипіння. Саме киплячим бульйон потрібно підливати в різотто, не допускаючи падіння температури.

  • Рис для ризотто - 150 грам(Arborio, karnaroli, курсивом)
  • Гарбуз - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гриби білі - 150 грам
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Бульйон - 650-750 мілілітрів (курячий)
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Пармезан - 100 грам
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 1
У глибокому сотейнику з оливковою олією обсмажте нарізані кубиками цибулю і гарбуз. Помішуйте і не давайте сильно рум'янитися.
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 2
Всипте до овочів рис і помішуйте, поки рисинки не просочені маслом.
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 3
Влийте в сотейник сухе біле вино і дайте йому випаруватися при помішуванні. Влийте один ополоник бульйону і дайте йому вбратися в рис. Потім влийте ще один і так далі. Додавайте бульйон лише після вбирання попередньої порції. Періодично перемішуйте рис.
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 4
Одночасно на топленому маслі обсмажте до готовності білі гриби.
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 5
Хвилин через 20 спробуйте рис. Якщо він майже готовий, додайте в блюдо трохи чебрецю, викладіть смажені гриби і тертий пармезан. Перемішайте і зніміть різотто з вогню, дайте настоятися під кришкою хвилин 7.
різотто з гарбузом і білими грибами - фото крок 6
Подавайте різотто гарячим. Келих білого вина відмінно підкреслить смак страви!

Схожі рецепти