Різотто з гарбузом і білими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне й ароматне осіннє різотто! Солодкувата гарбуз і сухе вино, топлене масло і білі гриби. Відмінне поєднання!
Найголовніше в приготуванні різотто - вибрати правильний рис і ні в якому разі не переварити блюдо! Рисинки повинні бути трохи твердоватим в самій серцевині - знамените італійське аль-денте! Перед початком приготування доведіть до кипіння курячий бульйон і залиште його на плиті, підтримуючи мінімальну кипіння. Саме киплячим бульйон потрібно підливати в різотто, не допускаючи падіння температури.
- Рис для ризотто - 150 грам(Arborio, karnaroli, курсивом)
- Гарбуз - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби білі - 150 грам
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Бульйон - 650-750 мілілітрів (курячий)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 щіпка
- Пармезан - 100 грам
У глибокому сотейнику з оливковою олією обсмажте нарізані кубиками цибулю і гарбуз. Помішуйте і не давайте сильно рум'янитися.
Всипте до овочів рис і помішуйте, поки рисинки не просочені маслом.
Влийте в сотейник сухе біле вино і дайте йому випаруватися при помішуванні. Влийте один ополоник бульйону і дайте йому вбратися в рис. Потім влийте ще один і так далі. Додавайте бульйон лише після вбирання попередньої порції. Періодично перемішуйте рис.
Одночасно на топленому маслі обсмажте до готовності білі гриби.
Хвилин через 20 спробуйте рис. Якщо він майже готовий, додайте в блюдо трохи чебрецю, викладіть смажені гриби і тертий пармезан. Перемішайте і зніміть різотто з вогню, дайте настоятися під кришкою хвилин 7.
Подавайте різотто гарячим. Келих білого вина відмінно підкреслить смак страви!