Картопля в духовці з білими грибами і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Страва - дуже ароматне і ніжне. Готується дуже швидко. При необхідності білий гриб можна замінити на печериці, але їх слід обсмажити попередньо.
Готуємо інгредієнти - промиваємо гриби, заливаємо їх окропом, бекон нарізаємо, картоплю ріжемо і відварюємо протягом 5-7 хвилин. Потім викладаємо інгредієнти зі спеціями на деко і запікаємо в духовці.
- Картопля - 1 кілограм
- Бекон копчений - 300 грам
- Білі гриби - 100 грам( (сушені))
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Паприка сушена мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 грам
- Перець чорний мелений - 1 грам
- Розмарин сушений - 1 грам
Для приготування страви нам потрібно взяти: картопля, бекон копчений, білі сушені гриби, рослинна олія, сіль, перець чорний мелений, паприка сушена мелена, розмарин сушений.
Сушені гриби перебрати і швидко обполоснути під проточною водою.
Залити окропом так, щоб вони повністю були покриті водою. Дати набрякнути близько 1 годину.
Бекон нарізати соломкою, але не дуже тонко. Занадто тонкі шматочки при запіканні перетворяться в чіпси.
Картоплю очистити і нарізати кожну на 4 частини.
Гриби вийняти з настою. Ще раз промити. Сам настій відфільтрувати через марлю. Знову залити їм гриби і поставити на вогонь. Варити гриби близько 10-15 хвилин.
Картопля скласти в глибоку каструлю. Залити окропом так, щоб вода повністю покрила картоплю. Як тільки вода з картоплею закипить, сіль картопля. Варіть 4-7 хвилин. Відразу вимкніть. Злийте воду.
Деко застеліть фольгою. Я вклала ще й папір для випічки, щоб нічого не прилипло.
Викладіть картоплю на деко. Зверху викладіть бекон.
Викладіть гриби. Посипте все щедро паприкою, розмарином, чорним меленим перцем. Збризніть рослинним маслом. За смаком додайте солі. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте все в духовці близько 10 хвилин.
Готову картоплю з грибами і беконом подайте до столу.