Рецепт Печеня в горщиках з білими грибами і свининою фото

Печеня в горщиках з білими грибами і свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Гриби, Білі гриби
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Ніжне і соковите м'ясо, ароматні білі гриби, розсипчастий картопля - королівський набір! Приготуйте свинину з грибами в горщиках і ваші гості будуть задоволені. Класика вічна!

Накрийте горщики замість кришок здобним тестом. Вигляд у страви відразу стане «ресторанним»! А ароматна пишна «кришечка» цілком замінить хліб.

  • Свинина - 400 грам
  • Гриби білі - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 600 грам
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука (середній лист поділити на три частини)
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Кріп - За смаком
  • Тісто - За смаком (здобне або листкове для кришечок)
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 1
Обсмажте крупно нарізані гриби на топленому маслі на повільному вогні до рум'яної скоринки і напівготовності.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 2
Свинину наріжте кубиками і обсмажте на олії до рум'янцю. На дно в горщики покладіть по парі горошин перцю і викладіть обсмажене м'ясо. Додати сіль за смаком.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 3
Картопля очистіть і крупно наріжте. Викладіть в горщики, додайте лавровий лист - зовсім небагато.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 4
На маслі обсмажити цибулю і моркву до легкої позолоти. Розкладіть по горщикам. Зверху викладіть обсмажені білі гриби.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 5
Посоліть за смаком і залийте горщики гарячим бульйоном - м'ясним або грибним, Можна і окропом, але з бульйоном смак багатший. Зверху в горщики покладіть по ложці сметани і додайте трохи кропу - краще свіже насіння.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 6
При бажанні і наявності розкачайте із здобного або листкового тіста кружечки і накрийте ними горщики. Або щільно накрийте кришками і зверху фольгою - важливо, щоб блюдо нудилося без доступу повітря. Поставте горщики в розігріту до 150 градусів духовку хвилин на 40. Потім дайте настоятися в вимкненій духовці ще хвилин 15.
печеня в горщиках з білими грибами і свининою - фото крок 7
Подавайте гарячим! Зі свіжою зеленню і домашніми соліннями.

Схожі рецепти