Печеня в горщиках з білими грибами і свининою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і соковите м'ясо, ароматні білі гриби, розсипчастий картопля - королівський набір! Приготуйте свинину з грибами в горщиках і ваші гості будуть задоволені. Класика вічна!
Накрийте горщики замість кришок здобним тестом. Вигляд у страви відразу стане «ресторанним»! А ароматна пишна «кришечка» цілком замінить хліб.
- Свинина - 400 грам
- Гриби білі - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 600 грам
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука (середній лист поділити на три частини)
- Чорний перець горошком - За смаком
- Кріп - За смаком
- Тісто - За смаком (здобне або листкове для кришечок)
Обсмажте крупно нарізані гриби на топленому маслі на повільному вогні до рум'яної скоринки і напівготовності.
Свинину наріжте кубиками і обсмажте на олії до рум'янцю. На дно в горщики покладіть по парі горошин перцю і викладіть обсмажене м'ясо. Додати сіль за смаком.
Картопля очистіть і крупно наріжте. Викладіть в горщики, додайте лавровий лист - зовсім небагато.
На маслі обсмажити цибулю і моркву до легкої позолоти. Розкладіть по горщикам. Зверху викладіть обсмажені білі гриби.
Посоліть за смаком і залийте горщики гарячим бульйоном - м'ясним або грибним, Можна і окропом, але з бульйоном смак багатший. Зверху в горщики покладіть по ложці сметани і додайте трохи кропу - краще свіже насіння.
При бажанні і наявності розкачайте із здобного або листкового тіста кружечки і накрийте ними горщики. Або щільно накрийте кришками і зверху фольгою - важливо, щоб блюдо нудилося без доступу повітря. Поставте горщики в розігріту до 150 градусів духовку хвилин на 40. Потім дайте настоятися в вимкненій духовці ще хвилин 15.
Подавайте гарячим! Зі свіжою зеленню і домашніми соліннями.