Рецепт Печеня з грибами в горщиках фото

Печеня з грибами в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

До вашої уваги - класичний рецепт спекотного з грибами в горщиках, ситне, смачне і дуже ароматне блюдо російської кухні, яке"і в бенкет і в світ" , хіба що готується трохи довше звичайного

Опис приготування:

Отже, раджу вам дізнатися, як приготувати печеню з грибами в горщиках, адже готуючи таким чином аромат і соковитість страви не тільки нікуди не пропадуть, але проявлять себе ще більше і яскравіше. Тому від душі рекомендую запастися горщиками для запікання, і спробувати готувати в них навіть такі перевірені часом страви, як той же спекотне. Але якщо немає горщиків, - не біда, просто замініть їх одним великим казанка або товстостінній каструлею, а далі вже готуйте, як запропоновано нижче

1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, і рівномірно обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до появи скоринки.

2. Картоплю, гриби, цибулю і моркву добре промиємо, чистим, якщо потрібно, і нарізаємо, як вам подобається.

3. Змішуємо всі овочі в окремому посуді, і туди ж доповідаємо м'ясо разом із залишками масла зі сковороди. Солимо, перчимо і, якщо хочете, додаємо зелень. Гарненько ще раз перемішати.

4. А тепер все, що залишилось, - це розкласти цю суміш по горщикам. Заливаємо зверху будь-яким бульйоном або простий кип'яченою водою, приблизно по 150 мл рідини в кожен горщик.

5. Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо їм рівномірно вміст кожного горщика. До речі, якщо додати до сиру кубики вершкового масла, - корочка на готовій страві вийде ще апетитний

6. Відправимо наші горщики в розігріту духовку приблизно на годину, і перевіряємо на готовність станом картоплі за допомогою сірника

Готово! Ваше апетитне і шалено ароматне печеня в горщиках готове! Ви можете подавати його з овочевим салатом, або окремо, просто посипавши зеленню або полив сметанкою або майонезом. Смачного, я сподіваюся, цей простий рецепт спекотного з грибами в горщиках вам припаде до смаку


  • Свинина - 500 грам
  • Печериці - 500 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
Отже, раджу вам дізнатися, як приготувати печеню з грибами в горщиках, адже готуючи таким чином аромат і соковитість страви не тільки нікуди не пропадуть, але проявлять себе ще більше і яскравіше. Тому від душі рекомендую запастися горщиками для запікання, і спробувати готувати в них навіть такі перевірені часом страви, як той же спекотне. Але якщо немає горщиків, - не біда, просто замініть їх одним великим казанка або товстостінній каструлею, а далі вже готуйте, як запропоновано нижче

1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, і рівномірно обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до появи скоринки.

2. Картоплю, гриби, цибулю і моркву добре промиємо, чистим, якщо потрібно, і нарізаємо, як вам подобається.

3. Змішуємо всі овочі в окремому посуді, і туди ж доповідаємо м'ясо разом із залишками масла зі сковороди. Солимо, перчимо і, якщо хочете, додаємо зелень. Гарненько ще раз перемішати.

4. А тепер все, що залишилось, - це розкласти цю суміш по горщикам. Заливаємо зверху будь-яким бульйоном або простий кип'яченою водою, приблизно по 150 мл рідини в кожен горщик.

5. Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо їм рівномірно вміст кожного горщика. До речі, якщо додати до сиру кубики вершкового масла, - корочка на готовій страві вийде ще апетитний

6. Відправимо наші горщики в розігріту духовку приблизно на годину, і перевіряємо на готовність станом картоплі за допомогою сірника

Готово! Ваше апетитне і шалено ароматне печеня в горщиках готове! Ви можете подавати його з овочевим салатом, або окремо, просто посипавши зеленню або полив сметанкою або майонезом. Смачного, я сподіваюся, цей простий рецепт спекотного з грибами в горщиках вам припаде до смаку

Схожі рецепти