Печеня з грибами в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт спекотного з грибами в горщиках, ситне, смачне і дуже ароматне блюдо російської кухні, яке "і в бенкет і в світ", хіба що готується трохи довше звичайного
Отже, раджу вам дізнатися, як приготувати печеню з грибами в горщиках, адже готуючи таким чином аромат і соковитість страви не тільки нікуди не пропадуть, але проявлять себе ще більше і яскравіше. Тому від душі рекомендую запастися горщиками для запікання, і спробувати готувати в них навіть такі перевірені часом страви, як той же спекотне. Але якщо немає горщиків, - не біда, просто замініть їх одним великим казанка або товстостінній каструлею, а далі вже готуйте, як запропоновано нижче
1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, і рівномірно обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до появи скоринки.
2. Картоплю, гриби, цибулю і моркву добре промиємо, чистим, якщо потрібно, і нарізаємо, як вам подобається.
3. Змішуємо всі овочі в окремому посуді, і туди ж доповідаємо м'ясо разом із залишками масла зі сковороди. Солимо, перчимо і, якщо хочете, додаємо зелень. Гарненько ще раз перемішати.
4. А тепер все, що залишилось, - це розкласти цю суміш по горщикам. Заливаємо зверху будь-яким бульйоном або простий кип'яченою водою, приблизно по 150 мл рідини в кожен горщик.
5. Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо їм рівномірно вміст кожного горщика. До речі, якщо додати до сиру кубики вершкового масла, - корочка на готовій страві вийде ще апетитний
6. Відправимо наші горщики в розігріту духовку приблизно на годину, і перевіряємо на готовність станом картоплі за допомогою сірника
Готово! Ваше апетитне і шалено ароматне печеня в горщиках готове! Ви можете подавати його з овочевим салатом, або окремо, просто посипавши зеленню або полив сметанкою або майонезом. Смачного, я сподіваюся, цей простий рецепт спекотного з грибами в горщиках вам припаде до смаку
- Свинина - 500 грам
- Печериці - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
1. Свинину нарізаємо невеликими шматочками, і рівномірно обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до появи скоринки.
2. Картоплю, гриби, цибулю і моркву добре промиємо, чистим, якщо потрібно, і нарізаємо, як вам подобається.
3. Змішуємо всі овочі в окремому посуді, і туди ж доповідаємо м'ясо разом із залишками масла зі сковороди. Солимо, перчимо і, якщо хочете, додаємо зелень. Гарненько ще раз перемішати.
4. А тепер все, що залишилось, - це розкласти цю суміш по горщикам. Заливаємо зверху будь-яким бульйоном або простий кип'яченою водою, приблизно по 150 мл рідини в кожен горщик.
5. Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо їм рівномірно вміст кожного горщика. До речі, якщо додати до сиру кубики вершкового масла, - корочка на готовій страві вийде ще апетитний
6. Відправимо наші горщики в розігріту духовку приблизно на годину, і перевіряємо на готовність станом картоплі за допомогою сірника
Готово! Ваше апетитне і шалено ароматне печеня в горщиках готове! Ви можете подавати його з овочевим салатом, або окремо, просто посипавши зеленню або полив сметанкою або майонезом. Смачного, я сподіваюся, цей простий рецепт спекотного з грибами в горщиках вам припаде до смаку