Рецепт Різдвяний пиріг з курячої грудки фото

Різдвяний пиріг з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто , Птах , Курка
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На полуденок , На святковий стіл , Святковий обід , Різдво
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Шукаєте ідеї страв для святкового столу? Якщо вам до душі несолодка випічка, тоді моя ідея повинна сподобатися. Хрусткий корж з пісочного тіста, апетитна начинка з курки з овочами - це ідеально!

Опис приготування:

У домашньої випічки добре то, що будь-який рецепт можна підкоригувати під власні смакові переваги. Я пропоную вам один варіант, як приготувати різдвяний пиріг з курячої грудки, але при бажанні ви можете використовувати інші овочі, які вам більше до душі. Крім того, особливу пікантність начинці надають спеції, так що рекомендую додати не тільки традиційні сіль і перець, але і ароматні трави, наприклад.

  • Борошно - 1.5 склянки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки(+ в начинку)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - За смаком (скільки візьме тісто)
  • Куряче філе - 350 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ трохи вершкового)
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Зелений горошок - 150 грам
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершки - 1 Склянка
  • Перець і спеції - За смаком
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 1
1. Насамперед поставте варитися курячу грудку, попередньо вимивши її в підсоленій воді. Для приготування тіста просійте в глибоку миску борошно.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 2
2. Додайте сіль і вершкове масло. Можна використовувати хороший маргарин.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 3
3. Перемішайте до однорідності, додавши трохи холодної води. Замісити однорідне тісто.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 4
4. Загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 5
5. Готову курку остудіть трохи і наріжте. На сковороді розігрійте олію, додайте до нього трохи вершкового. Очистіть і подрібніть цибулю, морква, стебло селери. Викладіть на сковороду, додайте зелений горошок.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 6
6. Обсмажуйте хвилини 3 на середньому вогні, помішуючи. Всипте борошно і перемішайте.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 7
7. Влийте вершки на сковороду.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 8
8. Додайте нарізану курку, сіль і спеції за смаком. Залиште гаситися хвилин на 5. Після зніміть з вогню і остудіть.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 9
9. Дістаньте тісто, розділіть його приблизно навпіл. Розкачайте кожен шматочок тонко.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 10
10. Один пласт викладіть у жароміцних форму. Зверху - начинку рівним шаром.
різдвяний пиріг з курячої грудки - фото крок 11
11. Накрийте другим шаром тіста, заліпите краю і зробіть в центрі надрізи ножем для виходу пари. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте до рум'яної.

Схожі рецепти