Балик з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Балик з курячого м'яса може довго зберігатися в холодильнику і в будь-який момент може вас виручити, якщо несподівано нагрянуть гості і відбудеться застілля. Дуже смачно і просто. Легко можна приготувати!
Найголовніше для вас - необхідні спеції і набратися терпіння. Чудовий балик буде у вас на столі точно в строк. Готувати майже нічого не треба. Курячий балик завжди дуже смачний, ніжний і ароматний.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Червоний мелений гострий перець - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 25 грам
- Часник - 10 зубчиків
- Koriandr - 1 Чайна ложка
В якій-небудь ємності змішайте: сіль, цукор, koriandr, трохи менше 1 немає. Ложки гострого червоного перцю. Добре перемішайте між собою спеції.
У суху суміш помістіть вимите куряче філе (вже без кісточок, великих жив і залишків шкіри). Добре втирайте в філе суміш спецій.
Залиште м'ясо в ємності з сіллю і спеціями на 1 добу. Ємність з м'ясом накрийте кришкою і поставте в холодильник на 1 добу. Через добу ваше м'ясо виділить велику кількість води. Саме воно ущільнився і істотно "огрубіє", стане жорстким на дотик. Вийміть його з рідини. Добре промийте під проточною водою (під краном). Змийте абсолютно все спеції (які є на ньому). Промокніть паперовим рушником, видаліть вологу. М'ясо повинно бути максимально сухим. Тепер очистіть часник. Видавіть його через прес, натріть їм м'ясо. Обваляйте м'ясо у великій кількості паприки (солодкого перцю) і трохи червоного гострого (ми залишали трохи). Оберніть м'ясо в тканину і покладіть в холодильник на 3 діб. Через певний час поміняйте тканину і знову поверніть м'ясо в холодильник.
Готове м'ясо потрібно нарізати гострим тонким ножем. Можна подавати до столу.