Рецепт Бастурма з курячої грудки фото

Бастурма з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Рекомендую всім рецепт відмінною закуски - бастурми з курячої грудки. Ідеально підійде для святкової вечері!

Опис приготування:

Для приготування бастурми з курячої грудки нам знадобляться одна або дві грудки середнього розміру, слимак і, по бажанню, коньяк. В ідеалі потрібно сушити бастурму в сушарці при 40 З, але ми спробуємо зробити це в духовці. У нас вийде ефект копчення.

  • Куряча грудка - 600 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 4-5 зубчиків
бастурма з курячої грудки - фото крок 1
Промийте курку, відріжте шкірку.
бастурма з курячої грудки - фото крок 2
Тепер і шкірку, і курку замочіть години на два в розсолі (солоній воді). Поставте в холодильник.
бастурма з курячої грудки - фото крок 3
Потім обсушити курку гарненько паперовими рушниками. Щільно перев'яжіть мотузкою дві грудки, попередньо змастивши їх сумішшю спецій. Це можуть бути: суміш перців, хміль-сунелі, інші приправи.
бастурма з курячої грудки - фото крок 4
Беремо шкірку і щільно закриваємо грудку, скріпивши кінці зубочистками. Натріть ще подрібненим часником і спеціями зовні. Відправляємо запікатися в духовку в фользі на 30 хвилин, потім даємо охолонути в закритій духовці годину-дві.
бастурма з курячої грудки - фото крок 5
Виходить досить пікантна закуска. Можна ще до спецій додавати коньяк: вийде більш пряний аромат. Готову бастурму з курячої грудки зберігаємо в холодильнику. Подаємо тонко нарізаної. Смачного!

Схожі рецепти