Бастурма з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім рецепт відмінною закуски - бастурми з курячої грудки. Ідеально підійде для святкової вечері!
Для приготування бастурми з курячої грудки нам знадобляться одна або дві грудки середнього розміру, слимак і, по бажанню, коньяк. В ідеалі потрібно сушити бастурму в сушарці при 40 З, але ми спробуємо зробити це в духовці. У нас вийде ефект копчення.
- Куряча грудка - 600 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Часник - 4-5 зубчиків
Промийте курку, відріжте шкірку.
Тепер і шкірку, і курку замочіть години на два в розсолі (солоній воді). Поставте в холодильник.
Потім обсушити курку гарненько паперовими рушниками. Щільно перев'яжіть мотузкою дві грудки, попередньо змастивши їх сумішшю спецій. Це можуть бути: суміш перців, хміль-сунелі, інші приправи.
Беремо шкірку і щільно закриваємо грудку, скріпивши кінці зубочистками. Натріть ще подрібненим часником і спеціями зовні. Відправляємо запікатися в духовку в фользі на 30 хвилин, потім даємо охолонути в закритій духовці годину-дві.
Виходить досить пікантна закуска. Можна ще до спецій додавати коньяк: вийде більш пряний аромат. Готову бастурму з курячої грудки зберігаємо в холодильнику. Подаємо тонко нарізаної. Смачного!