Рецепт Рис зі шпинатом фото

Рис зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Гарніри

Просто відвареної рис не дуже апетитний. Шпинат - це король овочів і мітла для шлунка, за словами французів Рис в поєднанні зі шпинатом - це дуже смачне і неймовірно корисне блюдо!

Якщо ви не знали, як приготувати рис зі шпинатом, дотримуйтесь рецептом. Рис виберіть довгий, з низьким вмістом крохмалю. Варити його можна і в мультиварці. Але сковороду обов'язково виберіть важку, з товстим дном.

  • Мал - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шпинат - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
рис зі шпинатом - фото крок 1
1. Рис промийте теплою проточною водою 8-9 раз, щоб вимити весь крохмаль.
рис зі шпинатом - фото крок 2
2. У каструлю з товстим дном застелите фольгу. Висипати рис і залийте його водою, щоб крупа покрилася на 2 см.
рис зі шпинатом - фото крок 3
3. Додайте 0, 5 чайної ложі солі і поставте рис варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і не відкривайте кришку ще 10 хвилин.
рис зі шпинатом - фото крок 4
4. Шпинат добре помийте і викладіть просушитися на паперові рушники.
рис зі шпинатом - фото крок 5
5. На сковороду викладіть вершкове масло і додайте соняшникової. Цибулину наріжте дуже дрібно або докладний в блендері. Надішліть на сковороду, поки вона холодна. Цибуля повинен увібрати в себе масло і почати гаситися. Додайте щіпку солі.
рис зі шпинатом - фото крок 6
6. Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізаний шпинат. Додайте ще шматочок вершкового масла і зробіть повільний вогонь. Готується він до 5 хвилин, поки не поміняє колір.
рис зі шпинатом - фото крок 7
7. Шпинат і вершкове масло розподіліть по звареного рису і дайте постояти пару хвилин, а потім перемішайте.
рис зі шпинатом - фото крок 8
8. Подавайте рис красиво, використовуючи кулінарне кільце. Ваш обід готовий!

Схожі рецепти