Рис зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Просто відвареної рис не дуже апетитний. Шпинат - це король овочів і мітла для шлунка, за словами французів Рис в поєднанні зі шпинатом - це дуже смачне і неймовірно корисне блюдо!
Якщо ви не знали, як приготувати рис зі шпинатом, дотримуйтесь рецептом. Рис виберіть довгий, з низьким вмістом крохмалю. Варити його можна і в мультиварці. Але сковороду обов'язково виберіть важку, з товстим дном.
- Мал - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шпинат - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Рис промийте теплою проточною водою 8-9 раз, щоб вимити весь крохмаль.
2. У каструлю з товстим дном застелите фольгу. Висипати рис і залийте його водою, щоб крупа покрилася на 2 см.
3. Додайте 0, 5 чайної ложі солі і поставте рис варитися на середньому вогні 15 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і не відкривайте кришку ще 10 хвилин.
4. Шпинат добре помийте і викладіть просушитися на паперові рушники.
5. На сковороду викладіть вершкове масло і додайте соняшникової. Цибулину наріжте дуже дрібно або докладний в блендері. Надішліть на сковороду, поки вона холодна. Цибуля повинен увібрати в себе масло і почати гаситися. Додайте щіпку солі.
6. Коли цибуля стане прозорою, додайте нарізаний шпинат. Додайте ще шматочок вершкового масла і зробіть повільний вогонь. Готується він до 5 хвилин, поки не поміняє колір.
7. Шпинат і вершкове масло розподіліть по звареного рису і дайте постояти пару хвилин, а потім перемішайте.
8. Подавайте рис красиво, використовуючи кулінарне кільце. Ваш обід готовий!