Рис зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Звичайний нудний рис можна перетворити в чудове блюдо, додавши кілька інгредієнтів. Рис зі шпинатом і зеленню готується швидко, виглядає чудово, а на смак - просто пальчики оближете!
Рис зі шпинатом і сиром готується за той час, поки звариться рис. Потім все змішуємо і страва готова! У нього входить сир Фета, який можна замінити бринзою. Сир надає рису зі шпинатом "кремості" і солоності. Овочі блюдо освіжають. В цілому виходить шалено смачно!
- Мал - 1-1, 5 склянки
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибулина - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир фета - 100-150 грам
- Шпинат - 200-300 грам
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
1. У холодну воду вкладіть промитий рис (на один стакан рису - майже три склянки води) і поставте варитися. В цей час промийте болгарський перець, наріжте його невеликими кубиками. Очистіть цибулю і нарубати його.
2. Очистіть і подрібніть часник. У велику високу сковороду влийте оливкового масла і на середньо-слабкому вогні обсмажте цибулю, часник і болгарський перець до м'якості.
3. Додайте в сковороду промитий шпинат.
4. Шпинату можете додати більше, ніж зазначено в рецепті. Його обсяг при термічній обробці зменшитися в раз 6-7! Перемішайте і приберіть з вогню. Шпинат довго готувати не варто, інакше він втратить і колір, і форму.
5. Готовий рис злийте і додайте до овочів.
6. Додайте до рису і овочів подрібнений сир Фета. Фету можна замінити на бринзу. Перемішайте все, включивши під сковородою повільний вогонь. Буде досить пари хвилинок для прогріву.
7. Якщо бажаєте, поперчіть рис зі шпинатом і сиром і подавайте як гарнір або самостійне блюдо! Смачного!