Бутерброди на сковороді з сиром і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій приготування таких бутербродів дуже багато, розповім про базовій версії, як приготувати бутерброди на сковороді з сиром і шпинатом. Варто витратити час і зусилля на це блюдо.
У цьому рецепті використовується заморожений шпинат, він нічим не поступається свіжому. Його навіть не потрібно попередньо розморожувати, відразу ж відправляйте на сковороду. Можна взяти один сир або використовувати кілька сортів різних смаків і сумішей. Бутерброди варто подавати теплими, можна з додатковим соусом або без нього. Буде смачно в будь-якому випадку!
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Заморожений шпинат - 120 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Наречена або Чіабата - 2 штуки
- Моцарелла - 200 грам
- Фета - 30 грам
- Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
1. У сковороду налийте олію, розігрійте і додайте подрібнений часник. Обсмажуйте часник 1-2 хвилини, щоб з'явився насичений і приємний аромат.
2. Додайте в сковороду заморожений шпинат.
3. Обсмажуйте шпинат кілька хвилин, потім приправити сіллю і poperčite.
4. Розріжте булку або чіабатту на 2 частини.
5. Кожен шматочок посипте трохи моцарелою і фетою, залиште трохи моцарели.
6. Викладіть поверх сиру обсмажений шпинат, додайте на кожну булку маленьку шепотку пластівців перцю, потім посипте сиром, що залишився.
7. З'єднайте половинки булки і покладіть на трохи розігріту сковороду.
8. Увімкніть середній вогонь і притисніть булки каструлею або інший сковородою, щоб добре поєдналися обидві половинки.
9. Обсмажуйте булки до золотистої скоринки, щоб розплавився сир. Перекладіть їх на дошку і розріжте кожну на 2 частини.
10. Подавайте бутерброди відразу ж, поки сир ще гарячий і тягнеться.