Рецепт Ribollita фото

Ribollita
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Бекон
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи

Густий насичений суп італійських селян дуже хороший в холодну погоду. Тому що у себе на батьківщині, в Італії, він готується саме взимку з сезонних овочів.

Софріто - італійську пассеровку - готуйте не поспішаючи, на вогні нижче середнього.

Черствий хліб можна додати прямо в суп, але смачніше підсмажити його окремо на оливковій олії. Неодмінно додайте оливкову олію і в суп - при обсмажуванні овочів і в кінці вже при подачі. Це додасть супу додаткову італійську нотку!

  • Грудинка в/к - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1/2 штуки (біла частина)
  • Морква - 1 штука
  • Селера черешкова - 2 штуки
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука (маленький)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Помідори в с / соку - 380 грам
  • Квасоля біла - 1 Склянка (сухий)
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки(+ для подачі)
  • Чорний перець - За смаком
  • Пряні трави - 1 Ст. Ложка (базилік, розмарину і орегано)
  • Капуста пекінська - 200 грам
  • Хліб висівковий - 5-6 скибочок
Ribollita - фото крок 1
Продукти для ріболліти.
Ribollita - фото крок 2
Квасоля замочіть години на 4-5. Потім залийте свіжою водою і зваріть майже до готовності. Відкиньте квасолю на друшляк, відвар збережіть.
Ribollita - фото крок 3
Наріжте невеликими кубиками копчену грудинку і викладіть в каструлю з товстим дном. Додайте трохи оливкового масла. Наріжте середніми кубиками цибулю, цибуля-пористий, морква і часник. Прогрійте овочі на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 10.
Ribollita - фото крок 4
Додайте нарізані кабачок, перець і селера. Готуйте ще 15 хвилин.
Ribollita - фото крок 5
Влийте порубані помідори у власному соку разом із заливкою. Зручно подрібнювати їх прямо в банку, обертаючи вузький гострий ніж. Гасіть хвилин 5.
Ribollita - фото крок 6
Влийте приблизно літр квасоляного відвару. Викладіть відварну квасоля і крупно посіченою пекінську капусту. Варіть суп хвилин 10 на повільному вогні.
Ribollita - фото крок 7
Відкладіть приблизно третина овочевої гущавини в миску і потовчіть в грубе пюре. Поверніть назад в каструлю з ріболіттой. Додайте стільки відвару квасолі або гарячої води, щоб вийшов досить густий суп.
Ribollita - фото крок 8
Додати сіль за смаком вир, додайте сухі трави, чорний перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню, накривши кришкою. Дайте настоятися хвилин 15.
Ribollita - фото крок 9
Підсмажте товсті скибочки висівкового хліба на оливковій олії до хрусткої рум'яної скоринки.
Ribollita - фото крок 10
Подавайте ріболліту гарячої, з підсмаженою хлібом. При подачі влийте трішки оливкової олії і посипте тертим пармезаном.

Схожі рецепти