Рецепт салату з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Салати з морепродуктами (креветками, кальмарами, восьминогами, гребінцями та ін.) дуже популярні і затребувані. Сьогодні хочу поділитися смачним блюдом, а точніше - рецептом салату з креветками.
Цей салат стане прекрасним доповненням до вашого буденного або святкового столу. Приготувати його можна з будь-яких інгредієнтів, тому як креветки добре поєднуються з усіма овочами і фруктами. Креветки у мене великі і вже очищені. Намагаюся використовувати охолоджені, а не заморожені.
- Креветки - 250 грам
- Яблуко - 1 штука
- Кресс-салат - 85 грам
- Лук-Schnitt повідомив AFP - 1 пучок
- Естрада - 1 пучок
- Селера - 1 штука (стебло)
- Часник - 1 зубчик
- Салат "фрілліс" - 1/2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Солодка картопля - 1 штука
- Майон - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Яблука і солодка картопля нарізаю кубиками. Салат подрібнюю великими шматочками, дрібно нарізаю естрагон і цибулю-шніт, очищаю і дрібно нарізаю часник, стебло селери. Натираю цедру і розрізаю лимон навпіл.
2. Сотейник з водою відправляю на вогонь, після закипання викладаю в сито солодка картопля, опускаю його в воду і відварюю (5-7 хвилин).
3. Сковороду розігріваю з оливковою олією, викладаю в неї креветки, солю і перчу, обсмажую близько 1 хвилини.
4. Для соусу: в миску кладу майонез, подрібнений часник, лимонну цедру і відвалів сік однієї половинки, перемішую, затем вливаю 2 столові ложки оливкової олії, солю і перчу.
5. Креветки остуджують і нарізаю великими шматочками.
6. У мисці з'єдную все подрібнені інгредієнти, заправляю соусом і перемішую, за смаком солю і перчу.