Простий рецепт салату з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Салат виручить в будь-якій ситуації: він стане швидким перекусом або прекрасним доповненням ситної вечері або обіду. Пропоную варіант, як приготувати простий рецепт салату з креветками.
Потрібно сказати, що мені більше подобається робити салат з запеченими в духовці креветками, але це займає трохи більше часу. В даному випадку я пропоную відварити креветки, так як салатик ми робимо на швидку руку. Якщо ви не любите надто різкий смак і аромат цибулі, можете не використовувати шалот, але порей рекомендую залишити.
- Креветки - 12-16 штук
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Квасоля консервована - 1 штука (банку (близько 300 г))
- Лук-пориста - 1 штука (частина стебла)
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Огірок - 1 штука (середнього розміру)
- Luk-salotų - 1 штука
- Фета або бринза - 120 грам
1
Закип'ятіть воду і відваріть креветки хвилини 3. Якщо є час, можна запекти креветки в духовці.
2
Змішайте лимонний сік і рослинне масло. Залийте заправкою остиглі креветки.
3
З квасолі злийте воду, огірок наріжте невеликими шматочками, подрібніть цибулю-порей і цибулю-шалот. Також поріжте зелень і змішайте всі інгредієнти.
4
Фету або бринзу поріжте невеликими кубиками і додайте в салат, смакувала посоліть, акуратно перемішайте і подавайте до столу.