Рамен зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати рамен зі свининою. Страва, відразу скажу, непросте, але я поки готувала постаралася його спеціально спростити, тому що в оригіналі стояти на кухні треба близько шести годин!
Цей класичний рецепт рамена зі свининою, як ви вже зрозуміли, я інтерпретувала по-своєму. Замість того, щоб довго і старанно все варити і відпарювати, обсмажувати і тушкувати в різних каструльках, я все звела до спільної готуванні в одній великій каструлі-казанку. Але все інгредієнти я вказала класичні, щоб шанувальники японської кухні змогли повторити його більш точно. Спробуйте!
- Свинина - 1 кілограм
- Бульйон - 8 склянок (є спеціальний бульйон-заготовка для цього супу, але я взяла звичайний м'ясний бульйон, і це нітрохи не відбилося на фінальному смаку страви)
- Cukini - 3 штуки
- Курині ніжки - 3-5 штук
- Шинка копчена - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Капуста пекінська - 1 штука (у мене листова капуста)
- Яйце - 1 штука (для прикраси)
- Норі сушені - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Гриби сушені - 4-6 штук (в оригіналі - шиітаке? але я брала сушені білі, вийшло смачно)
- Luk-salotų - 0.5 пучка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком

1. Всі інгредієнти нам будуть потрібні в терміновому порядку, тому рекомендую їх підготувати заздалегідь, викласти перед собою, помити і розморозити, що потрібно, і, може бути, навіть порізати.

2. М'ясо, курячі ніжки і шинку ріжемо великими шматками і обсмажити на олії, поки не з'явиться скориночка. Гриби тим часом замочимо в окропі. Я ніжки і зовсім залишаю цілими. Потім заливаємо їх бульйоном, додамо цибулину і морквину для кращого смаку. Додамо соус, гриби без рідини і спеції. Доводимо до кипіння.

3. Далі - ще простіше. Подрібнимо і додамо всі інгредієнти, а ось цілу цибулину краще вийняти. Суп буде густим, але це так і потрібно. Коли м'ясо і курочка готові - можна його знімати з вогню.

4. От і все! Прикрашаємо звареним і нарізаним яйцем і шматочками шинки з бульйону - це обов'язково, його так традиційно подають. Смачного!