Профітролі з ромової начинкою
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства обожнюю профитроли з кремом усередині. Ось скільки постав переді мною, стільки і з'їм. Нарешті, вирішила зробити вироби сама. Довго шукала рецепт і зупинилася на досить незвичному. Читайте!
Поділюся тепер з вами, як приготувати профітролі з ромової начинкою. Подамо їх незвично, розрізавши навпіл, а між шматочками видавимо крем. Він, до речі, ви будете з какао та рома, так що діткам частування не дістанеться. Тісто зробимо заварне, над яким потрібно буде попрацювати, але ви точно впораєтеся!
- Вода - 180 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 90 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки для збивання - 240 мілілітрів
- Цукор білий - 50 грам(50 г - в крем + 0, 5 немає. Ложки - в тісто)
- Какао - 30 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ром темний - 2 Ст. Ложки
1. Нагрійте в сотейнику трохи цукру, солі, м'яке масло і воду до кипіння. Зніміть з вогню, додайте борошно. Помішуючи, готуйте 2 хвилини на вогні.
2. Потім додайте по одному яйцю, знімаючи з вогню, і ставлячи на нього назад. Повинна вийти єдина м'яка консистенція.
3. Далі помістіть тісто в пекарський шприц. Видавіть масу на деко з пергаментним папером у вигляді пірамідок.
4. Запікайте вироби 35 хвилин при 190 градусах в духовці.
5. Поки основа остигає, зробіть крем. Збийте міксером ром, вершки, какао і цукор.
6. Наріжте профітролі. На нижню частину видавіть крем.
7. Укрийте крем другим шматочком. За бажанням додайте оформлення. Насолоджуйтесь!