Рецепт Профітролі з ромової начинкою фото

Профітролі з ромової начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

З дитинства обожнюю профитроли з кремом усередині. Ось скільки постав переді мною, стільки і з'їм. Нарешті, вирішила зробити вироби сама. Довго шукала рецепт і зупинилася на досить незвичному. Читайте!

Опис приготування:

Поділюся тепер з вами, як приготувати профітролі з ромової начинкою. Подамо їх незвично, розрізавши навпіл, а між шматочками видавимо крем. Він, до речі, ви будете з какао та рома, так що діткам частування не дістанеться. Тісто зробимо заварне, над яким потрібно буде попрацювати, але ви точно впораєтеся!

  • Вода - 180 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 90 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вершки для збивання - 240 мілілітрів
  • Цукор білий - 50 грам(50 г - в крем + 0, 5 немає. Ложки - в тісто)
  • Какао - 30 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ром темний - 2 Ст. Ложки
профітролі з ромової начинкою - фото крок 1
1. Нагрійте в сотейнику трохи цукру, солі, м'яке масло і воду до кипіння. Зніміть з вогню, додайте борошно. Помішуючи, готуйте 2 хвилини на вогні.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 2
2. Потім додайте по одному яйцю, знімаючи з вогню, і ставлячи на нього назад. Повинна вийти єдина м'яка консистенція.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 3
3. Далі помістіть тісто в пекарський шприц. Видавіть масу на деко з пергаментним папером у вигляді пірамідок.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 4
4. Запікайте вироби 35 хвилин при 190 градусах в духовці.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 5
5. Поки основа остигає, зробіть крем. Збийте міксером ром, вершки, какао і цукор.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 6
6. Наріжте профітролі. На нижню частину видавіть крем.
профітролі з ромової начинкою - фото крок 7
7. Укрийте крем другим шматочком. За бажанням додайте оформлення. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти