Профітролі з несолодкої начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Profitroli - це блюдо французької кухні, які готуються з заварного тіста. Вони можуть бути як з солодкою начинкою, так і з несолодкої. Ділюся рецептом другого варіанту!
Профітролі прикрасять будь-який святковий стіл. Начинку можна додавати будь-яку: вершковий сир, зелень, рибу, морепродукти. Фантазуйте! Готувати закуску дуже просто, дотримуйтесь покроковому рецептом. Результат порадує не тільки вас, але і ваших рідних і близьких, так як це смачно і красиво.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Червона риба - 100 грам (слабосоленая)
- Зелень - 30 грам (кріп, петрушка)
- Вершковий сир - 250 грам
- Часник - 1 зубчик
Підготуйте інгредієнти.
Влейте в сотейник молоко, воду, додайте сіль, цукор, вершкове масло. Нагрійте до кипіння при помішуванні, але не кип'ятіть.
Всипте відразу всю муку.
Інтенсивно помішуючи, замісіть тісто. Потримайте на вогні 2 хвилини, щоб тісто підсушити, воно повинно відійти від стінок сотейника і зібратися в кого.
Трохи охолодіть тісто, і по одному введіть яйця, інтенсивно вмішуючи їх в тісто.
Замісити тісто, воно повинно бути еластичним, ні густим, ні рідким. Перекладіть тісто в кондитерський мішок. У цей час слід розігріти духовку до 190 градусів.
Отсадіте тісто на лист для випічки за допомогою кондитерського мішка, якщо кондитерського мішка немає, то можна скористатися звичайною ложкою. Якщо відкидають за допомогою кондитерського мішка, то утворилися "хвостики" можна загладити мокрим пальцем. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 190 градусів, потім знизьте температуру до 160 градусів і випікайте ще 10 хвилин.
Готові профітролі слід охолодити.
Поки охолоджуються профитроли, приготуйте для них начинку з вершкового сиру і зелені, при бажанні натріть в начинку на тертці зубчик часнику.
Подрібніть пару скибочок риби в начинку, перемішайте.
Гострим ножем зріжте "кришечку", якщо все зробили правильно, то всередині повинна утворитися порожнина, яку заповніть начинкою. Зверху на начинку покладіть скибочку риби, закрийте зрізаною "кришечкою", але можна залишити і просто так, з скибочкою риби зверху, тоді можна прикрасити верх профитролей гілочкою зелені.
Вийшла смачна і святкове закуска до святкового столу. Смачного!