Рецепт Профітролі з кракелуром фото

Профітролі з кракелуром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Вершкове масло, Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Тістечко

Profitroli, приготовані за цим рецептом, нічим не відрізняються від звичайних, за винятком цього самого кракелюра, який надає особливий вид і смак тістечку.

Заварні тістечка або профітролі люблять якщо не все, то дуже багато. Цей французький десерт міцно завоював своє почесне місце на наших обідніх столах. Обов'язково спробуйте їх приготувати з кракелюр. Цей гурток пісочного тіста просто творить чудеса, розчиняючись в процесі випічки і розтікаючись по тістечку, він надає йому новий, незвичайний, хрусткий і солодкий смак. Та й виглядає воно вже по-іншому. Мені дуже сподобалося, сподіваюся сподобається і вам.

  • Вершкове масло - 360 грам(100 г в тісто, 200 г в крем, 60 г в кракелюр)
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно - 190 грам(150 г в тісто, 40 г в кракелюр)
  • Яйця - 4 штуки (в тісто)
  • Жовтки яєць - 3 штуки (в вершках)
  • Цукор - 160 грам(100 г в крем, 60 г в кракелюр)
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Какао-порошок - 20 грам
профітролі з кракелуром - фото крок 1
Приготуйте кракелюр. У миску насипте какао-порошок, цукор і борошно.
профітролі з кракелуром - фото крок 2
Додайте 60 грам м'якого вершкового масла.
профітролі з кракелуром - фото крок 3
Перемішайте борошно, какао, цукор і масло до консистенції гладкого тіста.
профітролі з кракелуром - фото крок 4
Розкачайте тісто для кракелюра між двома листами пергаменту. Надішліть в морозильну камеру мінімум на годину.
профітролі з кракелуром - фото крок 5
А тим часом приготуйте тісто для профитролей. У каструлю викладіть 100 грам вершкового масла і налийте стакан води. Поставте на плиту.
профітролі з кракелуром - фото крок 6
Коли масло повністю розчиниться в гарячій воді, всипте склянку борошна. Постійно перемішуйте, поки тісто не скачається в кулю і почне відставати від стінок каструлі.
профітролі з кракелуром - фото крок 7
Трохи охолодіть тісто і по одному додайте яйця.
профітролі з кракелуром - фото крок 8
Кожне наступне яйце слід додавати тільки після того, як попереднє повністю втрутиться. Повинна вийде однорідна, трохи в'язка маса.
профітролі з кракелуром - фото крок 9
За допомогою ложки або кулінарного мішка відсадити профітролі на деко.
профітролі з кракелуром - фото крок 10
Дістаньте тісто для кракелюра з морозильника і виріжте гуртки по діаметру ваших профитролей. Викладіть кракелюр на кожне тістечко.
профітролі з кракелуром - фото крок 11
Випікайте профитроли з кракелюр в духовці, заздалегідь розігрітій. Перші 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім її зменшіть до 175 градусів і печіть ще 15-20 хвилин до готовності профитролей.
профітролі з кракелуром - фото крок 12
Поки профитроли в духовці, зваріть крем. У мисці змішайте жовтки яєць, цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте 2-3 столові ложки холодного молока, перемішайте.
профітролі з кракелуром - фото крок 13
Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння і влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
профітролі з кракелуром - фото крок 14
Після крем добре охолодіть і по одній столовій ложці введіть м'яке вершкове масло, постійно збиваючи крем міксером.
профітролі з кракелуром - фото крок 15
Зріжте кришечку з профитролей, начините їх кремом і подавайте до чаю.

Схожі рецепти