Профітролі з кракелуром
(покроковий рецепт з фото)
Profitroli, приготовані за цим рецептом, нічим не відрізняються від звичайних, за винятком цього самого кракелюра, який надає особливий вид і смак тістечку.
Заварні тістечка або профітролі люблять якщо не все, то дуже багато. Цей французький десерт міцно завоював своє почесне місце на наших обідніх столах. Обов'язково спробуйте їх приготувати з кракелюр. Цей гурток пісочного тіста просто творить чудеса, розчиняючись в процесі випічки і розтікаючись по тістечку, він надає йому новий, незвичайний, хрусткий і солодкий смак. Та й виглядає воно вже по-іншому. Мені дуже сподобалося, сподіваюся сподобається і вам.
- Вершкове масло - 360 грам(100 г в тісто, 200 г в крем, 60 г в кракелюр)
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно - 190 грам(150 г в тісто, 40 г в кракелюр)
- Яйця - 4 штуки (в тісто)
- Жовтки яєць - 3 штуки (в вершках)
- Цукор - 160 грам(100 г в крем, 60 г в кракелюр)
- Ванільний цукор - 5 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Какао-порошок - 20 грам
Приготуйте кракелюр. У миску насипте какао-порошок, цукор і борошно.
Додайте 60 грам м'якого вершкового масла.
Перемішайте борошно, какао, цукор і масло до консистенції гладкого тіста.
Розкачайте тісто для кракелюра між двома листами пергаменту. Надішліть в морозильну камеру мінімум на годину.
А тим часом приготуйте тісто для профитролей. У каструлю викладіть 100 грам вершкового масла і налийте стакан води. Поставте на плиту.
Коли масло повністю розчиниться в гарячій воді, всипте склянку борошна. Постійно перемішуйте, поки тісто не скачається в кулю і почне відставати від стінок каструлі.
Трохи охолодіть тісто і по одному додайте яйця.
Кожне наступне яйце слід додавати тільки після того, як попереднє повністю втрутиться. Повинна вийде однорідна, трохи в'язка маса.
За допомогою ложки або кулінарного мішка відсадити профітролі на деко.
Дістаньте тісто для кракелюра з морозильника і виріжте гуртки по діаметру ваших профитролей. Викладіть кракелюр на кожне тістечко.
Випікайте профитроли з кракелюр в духовці, заздалегідь розігрітій. Перші 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім її зменшіть до 175 градусів і печіть ще 15-20 хвилин до готовності профитролей.
Поки профитроли в духовці, зваріть крем. У мисці змішайте жовтки яєць, цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте 2-3 столові ложки холодного молока, перемішайте.
Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння і влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
Після крем добре охолодіть і по одній столовій ложці введіть м'яке вершкове масло, постійно збиваючи крем міксером.
Зріжте кришечку з профитролей, начините їх кремом і подавайте до чаю.