Рецепт Профітролі з кракелуром фото

Профітролі з кракелуром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло , Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Тістечко
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Profitroli, приготовані за цим рецептом, нічим не відрізняються від звичайних, за винятком цього самого кракелюра, який надає особливий вид і смак тістечку.

Опис приготування:

Заварні тістечка або профітролі люблять якщо не все, то дуже багато. Цей французький десерт міцно завоював своє почесне місце на наших обідніх столах. Обов'язково спробуйте їх приготувати з кракелюр. Цей гурток пісочного тіста просто творить чудеса, розчиняючись в процесі випічки і розтікаючись по тістечку, він надає йому новий, незвичайний, хрусткий і солодкий смак. Та й виглядає воно вже по-іншому. Мені дуже сподобалося, сподіваюся сподобається і вам.

  • Вершкове масло - 360 грам(100 г в тісто, 200 г в крем, 60 г в кракелюр)
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно - 190 грам(150 г в тісто, 40 г в кракелюр)
  • Яйця - 4 штуки (в тісто)
  • Жовтки яєць - 3 штуки (в вершках)
  • Цукор - 160 грам(100 г в крем, 60 г в кракелюр)
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Какао-порошок - 20 грам
профітролі з кракелуром - фото крок 1
Приготуйте кракелюр. У миску насипте какао-порошок, цукор і борошно.
профітролі з кракелуром - фото крок 2
Додайте 60 грам м'якого вершкового масла.
профітролі з кракелуром - фото крок 3
Перемішайте борошно, какао, цукор і масло до консистенції гладкого тіста.
профітролі з кракелуром - фото крок 4
Розкачайте тісто для кракелюра між двома листами пергаменту. Надішліть в морозильну камеру мінімум на годину.
профітролі з кракелуром - фото крок 5
А тим часом приготуйте тісто для профитролей. У каструлю викладіть 100 грам вершкового масла і налийте стакан води. Поставте на плиту.
профітролі з кракелуром - фото крок 6
Коли масло повністю розчиниться в гарячій воді, всипте склянку борошна. Постійно перемішуйте, поки тісто не скачається в кулю і почне відставати від стінок каструлі.
профітролі з кракелуром - фото крок 7
Трохи охолодіть тісто і по одному додайте яйця.
профітролі з кракелуром - фото крок 8
Кожне наступне яйце слід додавати тільки після того, як попереднє повністю втрутиться. Повинна вийде однорідна, трохи в'язка маса.
профітролі з кракелуром - фото крок 9
За допомогою ложки або кулінарного мішка відсадити профітролі на деко.
профітролі з кракелуром - фото крок 10
Дістаньте тісто для кракелюра з морозильника і виріжте гуртки по діаметру ваших профитролей. Викладіть кракелюр на кожне тістечко.
профітролі з кракелуром - фото крок 11
Випікайте профитроли з кракелюр в духовці, заздалегідь розігрітій. Перші 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім її зменшіть до 175 градусів і печіть ще 15-20 хвилин до готовності профитролей.
профітролі з кракелуром - фото крок 12
Поки профитроли в духовці, зваріть крем. У мисці змішайте жовтки яєць, цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте 2-3 столові ложки холодного молока, перемішайте.
профітролі з кракелуром - фото крок 13
Молоко налийте в каструлю, доведіть до кипіння і влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор.
профітролі з кракелуром - фото крок 14
Після крем добре охолодіть і по одній столовій ложці введіть м'яке вершкове масло, постійно збиваючи крем міксером.
профітролі з кракелуром - фото крок 15
Зріжте кришечку з профитролей, начините їх кремом і подавайте до чаю.

Схожі рецепти