Профітролі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Апетитні, ситні і смачні профітролі з грибами хочу запропонувати вам приготувати. Їх можна подати як на святковий стіл, так і в якості перекусу на кожен день. Обов'язково спробуйте!
В начинку крім смажених грибочків я додаю ще твердий сир. Він не тільки надає смак, але і в'язкість. Крім того, можна взяти вершковий або плавлений сир, буде теж дуже здорово. Начиняти профитроли найкраще безпосередньо перед подачею на стіл, а ось спекти можна заздалегідь.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 110 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 4 штуки
- Гриби - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед займемося тестом. У каструлі з'єднайте вершкове масло, сіль і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Всипте борошно, зніміть з вогню і як слід перемішайте.
Коли тісто трохи охолоне, по одному вбивайте яйця і починайте вимішувати до однорідності.
Заварне тісто повинно вийти гладким.
На деко, застелене пергаментом, викладіть невеликі кульки з тіста. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку.
Поки випікаються профитроли, можна зайнятися начинкою. Гриби і цибулю наріжте кубиками, обсмажте на сковороді з рослинним маслом до рум'яної. Додайте сіль і перець за смаком.
На дрібній тертці або середньої натріть сир.
Додайте обсмажені гриби з сиром і перемішайте. Начинка готова.
Через 45-50 хвилин профитроли готові. Вони повинні підійти і підрум'янитися.
Гострим ножем зробіть надріз і ложкою вкладіть начинку.
Смачного!