Помадка для «ромової баби»
(покроковий рецепт з фото)
Всім знайомий такий десерт, як «Роязик баба». Вона ніжна, просякнута алкоголем і з солодкою помадкою. Сьогодні знайти таку не так вже й просто. Розповім, як приготувати помадку для «ромової баби».
Ви можете зробити класичну або оригінальну помадку: наприклад, з додаванням какао, зі збитими вершками або на основі яєчного білка. Крім цього десерту таку помадку можна використовувати для кексів, пасок та іншої випічки.
- Цукор - 250 грам
- Вода - 130 мілілітрів
- Лимонна кислота - За смаком (на кінчику ножа)
- Вино - 1 Чайна ложка
1
У сотейник висипте весь цукровий пісок і додайте фільтровану воду, перемішайте і відправте на середній вогонь.
2
Варіть вміст сотейника до розчинення цукрових крупинок, весь час перемішуйте ложкою.
3
Накрийте сотейник кришкою і варіть його вміст 2 хвилини, потім додайте лимонну кислоту і перевірте суміш на температуру (потрібно, щоб було 115 градусів).
4
Готовий сироп відразу поставте в каструлю з холодною водою і остудіть до кімнатної температури, весь час перемішуйте ложкою.
5
Влийте в остигнула помадку домашнє вино (ром, коньяк) і перемішайте віночком. Перекладіть помадку в звичайний пакет.
6
Перед подачею можете помістити пакет в теплу воду, щоб помадка придбала потрібну консистенцію. Прикрасьте нею випічку.