Ромові баби
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, бракуватиме людини, який не любить роязик бабу, соковиту, м'яку, повітряну і солодку. Поділюся рецептом, як приготувати ромові баби, які стануть чудовою альтернативою магазинним.
Приготувати таку бабу зовсім нескладно, а смак вас точно обрадує, адже виходить випічка, як магазинна, а то і краще. Дуже смачно! Мої діти просто обожнюють таку випічку. Незважаючи на присутність алкоголю в тесті, випічка не буде шкідливою для дітей. Та й чоловік не проти поласувати. Всі збігаються на запах. Такі баби розлітаються до чаю так швидко, що не встигаєш й оком моргнути!
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400-500 грам
- Яйця - 3 штуки(+ один жовток)
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ізюм - 150 грам
- Ром - 250 мілілітрів
- Цукор - 250 грам (для сиропу)
- Вода - 250 мілілітрів (для сиропу)
- Ром - 50 мілілітрів (для сиропу)
- Цукор - 300 грам (для помадки)
- Вода - 150 мілілітрів (для помадки)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (для помадки)
- Ром - 40 мілілітрів (для помадки)
1
Для приготування опари в тепле молоко додайте дріжджі, цукор і борошно. Все змішайте і залиште на 45 хвилин підніматися.
2
Підігрійте ром і залийте їм родзинки.
3
Збийте яйця з цукром і влийте їх в опару. Акуратно перемішайте.
4
З'єднайте опару з борошном, сіллю і маслом.
5
Місіть тісто близько 20 хвилин. Залиште його підніматися на 40 хв. А за цей час ще потрібно його кілька разів обмять.
6
Додайте родзинки і перемішайте.
7
У змащені форми покладіть невеликі кульки тіста і залиште їх підніматися.
8
Після того, як баби піднімуться, змастіть верх жовтком і відправляйте в духовку випікатися. Духовка повинна бути підігріта до 200 градусів. Випікати 25 хвилин.
9
Для приготування сиропу змішайте воду і цукор. Варіть, поки не загусне. Коли охолоне, додайте ром.
10
Для приготування помадки варіть воду і цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додайте лимонний сік. Після цього варіть ще 5 хвилин. Швидко зніміть з вогню і охолодіть каструльку в холодній воді. Збивайте міксером до тих пір, поки помадка не стане білою. Потім додаєте ром.
11
Просочіть готові баби сиропом і прикрасьте помадкою. Настоюйте ніч. Смачного!