Рецепт Ромові баби фото

Ромові баби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яйця, Сухофрукти, Молоко, Вершкове масло, Ізюм
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Напевно, бракуватиме людини, який не любить роязик бабу, соковиту, м'яку, повітряну і солодку. Поділюся рецептом, як приготувати ромові баби, які стануть чудовою альтернативою магазинним.

Приготувати таку бабу зовсім нескладно, а смак вас точно обрадує, адже виходить випічка, як магазинна, а то і краще. Дуже смачно! Мої діти просто обожнюють таку випічку. Незважаючи на присутність алкоголю в тесті, випічка не буде шкідливою для дітей. Та й чоловік не проти поласувати. Всі збігаються на запах. Такі баби розлітаються до чаю так швидко, що не встигаєш й оком моргнути!

  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 400-500 грам
  • Яйця - 3 штуки(+ один жовток)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукор - 25 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Ізюм - 150 грам
  • Ром - 250 мілілітрів
  • Цукор - 250 грам (для сиропу)
  • Вода - 250 мілілітрів (для сиропу)
  • Ром - 50 мілілітрів (для сиропу)
  • Цукор - 300 грам (для помадки)
  • Вода - 150 мілілітрів (для помадки)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (для помадки)
  • Ром - 40 мілілітрів (для помадки)
1
Для приготування опари в тепле молоко додайте дріжджі, цукор і борошно. Все змішайте і залиште на 45 хвилин підніматися.
2
Підігрійте ром і залийте їм родзинки.
3
Збийте яйця з цукром і влийте їх в опару. Акуратно перемішайте.
4
З'єднайте опару з борошном, сіллю і маслом.
5
Місіть тісто близько 20 хвилин. Залиште його підніматися на 40 хв. А за цей час ще потрібно його кілька разів обмять.
6
Додайте родзинки і перемішайте.
7
У змащені форми покладіть невеликі кульки тіста і залиште їх підніматися.
8
Після того, як баби піднімуться, змастіть верх жовтком і відправляйте в духовку випікатися. Духовка повинна бути підігріта до 200 градусів. Випікати 25 хвилин.
9
Для приготування сиропу змішайте воду і цукор. Варіть, поки не загусне. Коли охолоне, додайте ром.
10
Для приготування помадки варіть воду і цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додайте лимонний сік. Після цього варіть ще 5 хвилин. Швидко зніміть з вогню і охолодіть каструльку в холодній воді. Збивайте міксером до тих пір, поки помадка не стане білою. Потім додаєте ром.
11
Просочіть готові баби сиропом і прикрасьте помадкою. Настоюйте ніч. Смачного!

Схожі рецепти