Рецепт Ромові кульки фото

Ромові кульки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Шоколад, Горіхи, Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Фуршет
Солодке, Десерти, Цукерки

Такі кульки можна зробити для вечірки з великою кількістю гостей. Зробіть їх заздалегідь, а потім відправте в холодильник на зберігання і подавайте до столу. Розповім, як приготувати ромові кульки.

Обваляйте кожен кульку в какао, в цукровій пудрі, кокосовій стружці, подрібнених горіхах. Такі кульки краще навіть робити заздалегідь, для 2-3 дня до події, до якого готуєтеся, вони краще просочаться алкоголем. Можна замість рому використовувати текілу, віскі або інший алкоголь.

  • Шоколадна крихта - 170 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Темний ром - 0, 5 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вафлі - 310 грам
  • Грецькі горіхи - 110 грам
  • Какао - 1/4 склянки
ромові кульки - фото крок 1
1. Викладіть шоколадну крихту в миску і відправте її в мікрохвильову піч на 30 секунд, потім дістаньте і перемішайте.
ромові кульки - фото крок 2
2. Знову відправте в мікрохвильовку і перемішайте, повторюйте дії, поки не розтопіть шоколад повністю.
ромові кульки - фото крок 3
3. Додайте до розтопленого шоколаду цукрову пудру (50 грам), рідкий мед, ром і сіль. Перемішайте суміш віночком.
ромові кульки - фото крок 4
4. Подрібніть вафлі і волоські горіхи, додайте їх в миску.
ромові кульки - фото крок 5
5. Перемішайте все вміст миски, щоб вийшла однорідна консистенція. Накрийте суміш плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
ромові кульки - фото крок 6
6. Наберіть невелику кількість тіста, сформуйте кульку.
ромові кульки - фото крок 7
7. Обваляйте кульки в залишилася цукровій пудрі і какао.
ромові кульки - фото крок 8
8. Готові кульки зберігайте близько тижня в холодильнику.

Схожі рецепти