Ромові кульки
(покроковий рецепт з фото)
Такі кульки можна зробити для вечірки з великою кількістю гостей. Зробіть їх заздалегідь, а потім відправте в холодильник на зберігання і подавайте до столу. Розповім, як приготувати ромові кульки.
Обваляйте кожен кульку в какао, в цукровій пудрі, кокосовій стружці, подрібнених горіхах. Такі кульки краще навіть робити заздалегідь, для 2-3 дня до події, до якого готуєтеся, вони краще просочаться алкоголем. Можна замість рому використовувати текілу, віскі або інший алкоголь.
- Шоколадна крихта - 170 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Мед - 2 чайних ложки
- Темний ром - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вафлі - 310 грам
- Грецькі горіхи - 110 грам
- Какао - 1/4 склянки
1. Викладіть шоколадну крихту в миску і відправте її в мікрохвильову піч на 30 секунд, потім дістаньте і перемішайте.
2. Знову відправте в мікрохвильовку і перемішайте, повторюйте дії, поки не розтопіть шоколад повністю.
3. Додайте до розтопленого шоколаду цукрову пудру (50 грам), рідкий мед, ром і сіль. Перемішайте суміш віночком.
4. Подрібніть вафлі і волоські горіхи, додайте їх в миску.
5. Перемішайте все вміст миски, щоб вийшла однорідна консистенція. Накрийте суміш плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
6. Наберіть невелику кількість тіста, сформуйте кульку.
7. Обваляйте кульки в залишилася цукровій пудрі і какао.
8. Готові кульки зберігайте близько тижня в холодильнику.