Ромові маффіни з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Чудові ароматні маффіни. Поєднання рому і родзинок в солодкої домашньої випічки є класичним і дуже вдалим. Рекомендую прочитати, як приготувати ромові маффіни з родзинками.
Передати аромат і ніжний смак цих маффинов не вийде. Просто спечіть і спробуйте! Мафіни з ромом мають дуже ніжну текстуру і просто тануть у роті. До ароматного кави або теплого какао - то, що треба.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор коричневий - 150 грам
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Ізюм - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 10 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Промийте ізюм і залийте його ромом, залиште на 10 хвилин.
Борошно перемішайте з розпушувачем і сіллю, просійте через сито.
У ємності змішайте яйце, сметану і цукор. Попередньо розм'якшене вершкове масло додайте в яєчно-сметанним масу і збийте все блендером.
Додайте родзинки разом з ромом, все перемішайте, потім всипте борошно з розпушувачем, влийте молоко і вимішайте тісто.
Розкладайте тісто в формочки, попередньо змащені маслом.
Випікайте в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин.