Апельсинові маффіни з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування мафінів з апельсиновою цедрою, сушеної журавлиною і глазур'ю з апельсинового соку.
Ароматні маффіни з тонкою апельсинової ноткою зроблять ваше ранок сонячним. За цим рецептом виходить 12 маффинов.
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3/4 склянки (глазур)
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка (глазур)
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом форму для мафінів з 12 відділеннями, відставити убік. Змішати борошно, розпушувач і сіль в мисці. У великій мисці збити яйця міксером близько 20 секунд. Додати цукор і збивати, поки суміш не загусне. Перемішати з дрібно тертої апельсинової цедрою. Повільно збити з топленим маслом. Додати половину сметани, перемішати і додати решту сметану. Додати борошняну суміш і перемішати лопаткою. Додати журавлину і акуратно перемішати, поки ягоди не розподіляться рівномірно (перемішувати занадто довго).
2. Рівномірно розділити тісто між відділеннями форми (близько 2 1/2 столової ложки тесту на відділення). Випікати протягом 20-23 хвилин, до світло золотистого кольору. Дати охолонути на стійці протягом 5 хвилин, перш ніж покрити маффіни глазур'ю.
3. Щоб зробити глазур, змішати 1/2 чашки цукру і апельсинову цедру в мисці, відставити убік. У невеликій каструлі змішати цукор, що залишився (1/4 склянки) і апельсиновий сік, довести до кипіння на середньому вогні. Перемішувати час від часу, поки цукор повністю не розчиниться, і суміш не стане густою.
4. Добре змастити приготованою глазур'ю мафіни.
5. Посипати сумішшю цукру і апельсинової цедри. Подавати маффіни теплими.