Помадка для пасхального паску
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні покажу, як я готую класичну помадку для паски, але не на цукровій пудрі, а на цукрі. Швидко і дуже просто!
Ця помадка для паски - просто ідеальний варіант для мене, адже вона просто не може не вийти. Якщо хочете урізноманітнити таку помадку кольором, можна додати в неї натуральні барвники. Наприклад, трохи куркуми, соку смородини або шпинату.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 600-800 грам
- Цукор - 120 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Білок - 1 штука (д помадка)
- Цукор - 120-130 грам (д помадка)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (д помадка)
Підготуємо інгредієнти і приготуємо сам паску.
У теплому молоці розчинити дріжджі і 1 ст. Ложку сахара, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали діяти.
Коли на поверхні з'явиться пишна дріжджова шапочка, додайте в миску збиті яйця з цукром і ванільним цукром, а також розтоплене олію. Перемішайте.
Поступово додавайте просіяне борошно і замішують м'яке і ніжне тісто. На цьому ж етапі додайте в тісто родзинки, цукати або курагу.
Готове тісто перекладіть у велику миску, накрийте чистим рушником і відправте в тепле місце на 1 годину для вистоювання. Потім тісто обомніте і залиште ще на 30-40 хвилин.
Коли тісто збільшилася в 3 рази, можна приступати до формування пасок.
Для випікання пасок за цим рецептом можна використовувати будь-які форми, металеві, антипригарні, паперові. У мене паперові форми, з ними працювати простіше всього. У кожну форму викладіть тісто, щоб воно займало приблизно 1/3 всього обсягу форми. Після цього форми залиште на 15-20 хвилин, щоб тісто злегка підійшло, а вже потім відправляйте в розігріту до 170-180 градусів духовку на 30-50 хвилин, в залежності від розміру форм.
Поки печуться паски, займемося приготуванням помадки. Нам знадобиться 1 білок, приблизно 2/3 склянки цукру і 1 ст. L. Лимонного соку.
Всі ці інгредієнти змішайте в стакані для збивання спочатку виделкою, а потім збийте міксером.
Якщо ви використовуєте цукрову пудру, то збивати можна зовсім недовго, але у випадку з цукром, часу буде потрібно більше. Буквально за 5-7 хвилин у вас вийде відмінна помадка для пасок.
Коли паски охолонуть покрийте їх помадкою.
Полийте помадкою паски і прикрасьте цукровою присипкою.
Світлого Великодня!