Рецепт Плов з морепродуктами фото

Плов з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід, Романтична вечеря
Гарячі страви, Плов

У вас намічається романтична вечеря, або ви просто вирішили влаштувати невеликий сюрприз для вашої родини? Тоді цей чудовий рецепт то, що вам потрібно для вдалого вечора зі смачною і ароматною їжею.

Особисто я просто обожнюю цей чудовий рецепт приготування плову з морепродуктами, тому що дуже люблю рис і всякі мідії і осьменожкі, а тут вони просто ідеально поєднуються. Як я вже говорила раніше, таке блюдо відмінно підійде для вечора з романтичної тематикою, а додавання екзотичних морепродуктів додасть йому неповторний окрас. До того ж у цього плову настільки приголомшливий смак, що від нього просто неможливо відірватися. Я одного разу вирішила побалувати чоловіка цієї смакотою, і тепер він пробачимо мене готувати його мало не кожен день, але що тільки не зробиш заради коханого чоловіка. А сьогодні я і з вами поділюся цим відмінним рецептом і розповім, як зробити плов з морепродуктами.

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Морський коктейль заморожений - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль морська - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
плов з морепродуктами - фото крок 1
У сковороді розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо на ньому морської коктейль протягом 5-7 хвилин на сильному вогні посоливши. Потім перекладаємо на окрему тарілку.
плов з морепродуктами - фото крок 2
Морква трьом на крупній тертці, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками. У каструлі з товстими стінками розігріваємо оливкове масло і обсмажуємо на ньому овочі до золотистого кольору.
плов з морепродуктами - фото крок 3
Тепер додаємо промитий рис і вливаємо воду так, щоб рідина була на 1, 5 сантиметра вище рису. Солимо, перчимо і вкідиваем лавровий лист.
плов з морепродуктами - фото крок 4
Готуємо на повільному вогні під закритою кришкою приблизно 13-15 хвилин, поки рис повністю не приготується.
плов з морепродуктами - фото крок 5
Відкриваємо кришку і додаємо обсмажені морепродукти, подрібнений часник і при необхідності ще сіль і перець.
плов з морепродуктами - фото крок 6
Перемішуємо всі інгредієнти і накриваємо каструлю кришкою, даємо настоятися 8-10 хвилин. Тепер наш плов готовий, і ми можемо приступити до дегустації. Смачного!

Схожі рецепти