Брокколі з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати брокколі з морепродуктами - просте і дієтичне блюдо? Дотримуйтесь нескладних інструкцій у рецепті. Це корисна їжа на обід або вечерю, багата білком і клітковиною.
Щоб додати страві вершковий присмак, капусту можна обсмажувати на вершковому маслі. Звичайно, це додасть додаткових калорій, але значно збагатить смак страви.
- Брокколі - 800 грам (невеликий качан)
- Креветки очищені - 100 грам
- Морські гребінці - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Вимийте капусту, висушіть її і розберіть на дрібні суцвіття. Закип'ятити в каструлі воду, закиньте туди капусту на 3 хвилини. Потім швидко злийте гарячу воду і обдайте капусту холодною водою, щоб зберегти її яскравий колір.
Очищені креветки і морські гребінці викладіть в миску, залийте соєвим соусом, видавіть туди зубчик часнику. Все добре перемішайте і залиште маринуватися на 5-10 хвилин. Чи не перетримуйте морепродукти в маринаді, щоб вони не стали жорсткими.
У сковороду налийте олію, добре розігрійте його. Викладіть в сковороду суцвіття капусти, посоліть і на великому вогні обсмажте їх напротязі 1-2 хвилин, викладіть їх з сковороди. За бажанням можна насипати на капусту трохи натертого пармезану.
У цю ж сковороду викладіть морепродукти разом з соусом, в якому вони маринувалися, додайте трохи меленого перцю. На великому вогні, перевертаючи лопаткою, обсмажте креветки і гребінці близько трьох хвилин. Потім відразу ж викладіть їх з сковороди.
Щоб красиво оформити блюдо перед подачею, можна викласти суцвіття капусти на круглу тарілку кошиком, ніжками всередину. А морепродукти - в центр кошички. За смаком можна додати на блюдо трохи кунжутного насіння. Подавати гарячим.