Фетучіні з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
На обід або вечерю шукаєте ідею? Зробіть макарони. Їх люблять і дорослі, та діти, а можливі варіації страв з ними, напевно, не знають кордонів. Одним таким нескладним і апетитним рецептом я хочу поділитися.
Вашій увазі пропоную класний спосіб, як приготувати фетучіні з морепродуктами і неймовірно апетитним соусом. В даному випадку в рецепті використовуються креветки, але ви можете взяти також мікс морепродуктів, який вам до душі. Нехай вино в соусі вас не бентежить, алкоголь в процесі повністю випарується, залишиться тільки тонка нотка смаку і аромату.
- Феттучині - 400 грам
- Креветки - 450 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершки - 2 склянки
- Сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Паприка - За смаком

1. Поставте макарони відварюватися до готовності. Креветки розморозити при необхідності, очистіть і обсушити. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте паприку або інші спеції.

2. Обсмажте на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.

3. Зніміть креветки і відкладіть поки в сторону. На сковороду викладіть вершкове масло, нарізаний дрібними кубиками цибулю.

4. І пропущений через прес часник.

5. Наполягати вино, ретельно лопаткою перемішайте, щоб зібрати всі з дна сковороди. Залиште на сильному вогні хвилини на 3.

6. Влийте на сковороду вершки. Перемішайте, млоїте ще пару хвилин і зніміть з вогню. Паралельно в підсоленій воді відваріть фетучіні.

7. У гарячий соус додайте тертий на дрібній тертці сир.

8. Додати сіль, поперчіть, всипте дрібку паприку.

9. Викладіть в соус креветки і макарони.

10. Акуратно все перемішайте. Поставте на вогонь ще буквально на хвилинку.

11. І все, блюдо готово! Перед подачею можна додати дрібку свіжої зелені.
Смачного!
Смачного!