Рецепт Фетучіні Альфредо фото

Фетучіні Альфредо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах, Курка, Куряче філе, Макарони
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Феттучині

Фетучіні Альфредо (або Феттучіні) - це блюдо з пасти з маслом, сиром і вершками. Ми додамо до нього куряче філе і овочі. Автор оригінального рецепта - італійський ресторатор Альфредо ді Лелио.

Дружина Альфредо була вагітна і могла їсти тільки пасту з великою кількістю вершкового масла. Так і з'явився цей рецепт! Разом з голлівудськими зірками він прижився і став дуже популярним в Америці. Тільки по ту сторону Атланта в рецепт додали ще й вершки. Ми ж відваримо пасту, зробимо соус, обсмажити овочі та куряче філе. Все перемішати і готово!

  • Феттучині - 400 грам
  • Куряче філе (грудки) - 4 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Брокколі (голови) - 2 штуки
  • Петрушка свіжа - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Вершкове масло - 100-110 грам
  • Вершковий сир - 100-110 грам (підходить: маскарпоне, Філпдельфія, завантажень, Альметте)
  • Вершки - 2 склянки (бажано жирні)
  • Сир твердий тертий - 1 Склянка (пармезан)
  • Масло рослинне - 2-4 Ст. Ложок
  • Вода - 1/8-1/4 склянки
фетучіні Альфредо - фото крок 1
1. Поставте на плиту каструлю з водою для фетучіні. Потім варите їх відповідно до інструкцій на упаковці. Брокколі наріжте на суцвіття. Болгарський перець промийте і наріжте смужками.
фетучіні Альфредо - фото крок 2
2. Курячі грудки наріжте кубиками.
фетучіні Альфредо - фото крок 3
3. Нагрійте в сковороді рослинне масло. Коли почне диміти, обсмажте куряче філе. Додати сіль, поперчіть. Філе смажте по 2-3 хвилини кожного боку. Воно повинні бути біло-золотавим.
фетучіні Альфредо - фото крок 4
4. Викладіть курку на тарілку під кришку, щоб зберегти тепло. В ту ж сковороду додайте ще трохи олії і протягом 3-5 хвилин обсмажте болгарський перець. Потім викладіть до курки.
фетучіні Альфредо - фото крок 5
5. У сковороду, на якій смажили болгарський перець, викладіть суцвіття брокколі, обсмажте протягом 2-3 хвилин. Потім додайте трохи води, накрийте кришкою і трохи потомите.
фетучіні Альфредо - фото крок 6
6. У сотейнику змішайте масло, вершковий сир і вершки. Прогрійте на середньому вогні, поки масло не розчиниться. Перемішайте і зніміть з вогню.
фетучіні Альфредо - фото крок 7
7. Додайте тертий пармезан. Заважайте до розчинення сиру. Посоліть і поперчіть соус за смаком.
фетучіні Альфредо - фото крок 8
8. Готові Фетучіні перемішайте з соусом.
фетучіні Альфредо - фото крок 9
9. Викладіть на порційну тарілку Фетучіні, шматочки курки, брокколі і болгарський перець. Посипте тертим сиром, поперчіть свіжомеленим чорним перцем. Смачного!

Схожі рецепти