Фетучіні Альфредо
(покроковий рецепт з фото)
Фетучіні Альфредо (або Феттучіні) - це блюдо з пасти з маслом, сиром і вершками. Ми додамо до нього куряче філе і овочі. Автор оригінального рецепта - італійський ресторатор Альфредо ді Лелио.
Дружина Альфредо була вагітна і могла їсти тільки пасту з великою кількістю вершкового масла. Так і з'явився цей рецепт! Разом з голлівудськими зірками він прижився і став дуже популярним в Америці. Тільки по ту сторону Атланта в рецепт додали ще й вершки. Ми ж відваримо пасту, зробимо соус, обсмажити овочі та куряче філе. Все перемішати і готово!
- Феттучині - 400 грам
- Куряче філе (грудки) - 4 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Брокколі (голови) - 2 штуки
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Вершкове масло - 100-110 грам
- Вершковий сир - 100-110 грам (підходить: маскарпоне, Філпдельфія, завантажень, Альметте)
- Вершки - 2 склянки (бажано жирні)
- Сир твердий тертий - 1 Склянка (пармезан)
- Масло рослинне - 2-4 Ст. Ложок
- Вода - 1/8-1/4 склянки
1. Поставте на плиту каструлю з водою для фетучіні. Потім варите їх відповідно до інструкцій на упаковці. Брокколі наріжте на суцвіття. Болгарський перець промийте і наріжте смужками.
2. Курячі грудки наріжте кубиками.
3. Нагрійте в сковороді рослинне масло. Коли почне диміти, обсмажте куряче філе. Додати сіль, поперчіть. Філе смажте по 2-3 хвилини кожного боку. Воно повинні бути біло-золотавим.
4. Викладіть курку на тарілку під кришку, щоб зберегти тепло. В ту ж сковороду додайте ще трохи олії і протягом 3-5 хвилин обсмажте болгарський перець. Потім викладіть до курки.
5. У сковороду, на якій смажили болгарський перець, викладіть суцвіття брокколі, обсмажте протягом 2-3 хвилин. Потім додайте трохи води, накрийте кришкою і трохи потомите.
6. У сотейнику змішайте масло, вершковий сир і вершки. Прогрійте на середньому вогні, поки масло не розчиниться. Перемішайте і зніміть з вогню.
7. Додайте тертий пармезан. Заважайте до розчинення сиру. Посоліть і поперчіть соус за смаком.
8. Готові Фетучіні перемішайте з соусом.
9. Викладіть на порційну тарілку Фетучіні, шматочки курки, брокколі і болгарський перець. Посипте тертим сиром, поперчіть свіжомеленим чорним перцем. Смачного!