Феттучині «Альфредо»
(покроковий рецепт з фото)
В ідеалі блюдо готується з тільки що приготовленої пасти, але якщо немає часу або не хочете возитися з її приготуванням, використовуйте сушену. Розповім, як приготувати феттучині "альфредо" .
Паста - це відмінний ситна вечеря або обід. Всього півгодини і ви зможете поласувати смачним блюдом. Пасту відварити окремо, зробіть в іншій ємності соус, потім все з'єднайте. До речі, феттучині можна сміливо замінити іншою пастою, головне в блюді - соус.
- Феттучині - 260 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Вершки - 1, 5 склянки
- Курячий жовток - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. У каструлі відваріть пасту до готовності, відкиньте на сито, залиште ¼ склянки води, в якій вони варилися.
2. В іншій сотейник викладіть масло і відправте його на вогонь, розтопіть.
3. Наріжте дрібно часник і викладіть його в сотейник до маслу, обсмажуйте 2-3 хвилини.
4. Влийте жирні вершки (1 склянка) і зменшіть вогонь до мінімуму.
5. Підігрійте вершки, в окрему миску викладіть жовтки, злегка збийте і тонкою цівкою влийте до них гарячі вершки, перемішуючи віночком.
6. Перелийте яєчну суміш в сотейник до маслу і вершків.
7. Збивайте соус на вогні протягом декількох хвилин.
8. Натріть на дрібній тертці сир і додайте його в сотейник, перемішайте.
9. Додайте цедру, мускатний горіх, сіль і перець за смаком, влийте рідину з макаронів.
10. Повинен вийде досить густий соус.
11. Перекладіть відварну пасту в тільки що приготований соус.
12. Гарненько перемішайте феттучині, щоб вони повністю "викупалися" в соусі.
13. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши свіжою зеленню і тертим сиром. Смачного!