Рецепт Фетучіні з соусом «Альфредо» фото

Фетучіні з соусом «Альфредо»
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Макарони
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід
Гарячі страви, Феттучині

Ця страва народилося в Італії на початку минулого століття. Рецепт був названий на честь свого творця - власника ресторану. Спробувавши його один раз, неможливо не закохатися в його м'який вершковий смак.

Кількість порцій: 2-3
  • Вершки 20% жирності - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Пармезан - 100 грам (рекомендую використовувати саме пармезан, так як його терпкість і гостроту ніяким іншим сиром не замінить.)
  • Перець білий - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Феттучині - 200 грам (фетучіні - це плоска широка локшина. В принципі, їх можна замінити і на тальятелле, які відрізняються тільки меншою шириною.)
  • Свіжа зелень - За смаком
фетучіні з соусом
Пармезан натираємо на дрібній тертці. Половину відкладаємо для прикраси, а друга половина піде до соусу.
фетучіні з соусом
Вершкове масло розтоплюємо в глибокій сковороді.
фетучіні з соусом
Додаємо до маслу вершки і на невеликому вогні тримаємо хвилин 5, поки соус не почне густіти.
фетучіні з соусом
Висипаємо в соус половину натертого пармезану і гарненько перемішуємо, поки сир не розплавиться.
фетучіні з соусом
Поки соус готується, займемося локшиною.
фетучіні з соусом
Опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.
фетучіні з соусом
У соус додаємо до смаку сіль і перець, викладаємо в нього зварену локшину і перемішуємо.
фетучіні з соусом
Зелень дрібно ріжемо.
фетучіні з соусом
Додаємо її до пасти і перемішуємо.
фетучіні з соусом
Тепер залишилося тільки посипати фетучіні залишилися натертим пармезаном і прикрасити листочками зелені.

Схожі рецепти