Фетучіні з соусом «Альфредо»
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва народилося в Італії на початку минулого століття. Рецепт був названий на честь свого творця - власника ресторану. Спробувавши його один раз, неможливо не закохатися в його м'який вершковий смак.
Кількість порцій: 2-3
- Вершки 20% жирності - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Пармезан - 100 грам (рекомендую використовувати саме пармезан, так як його терпкість і гостроту ніяким іншим сиром не замінить.)
- Перець білий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Феттучині - 200 грам (фетучіні - це плоска широка локшина. В принципі, їх можна замінити і на тальятелле, які відрізняються тільки меншою шириною.)
- Свіжа зелень - За смаком
Пармезан натираємо на дрібній тертці. Половину відкладаємо для прикраси, а друга половина піде до соусу.
Вершкове масло розтоплюємо в глибокій сковороді.
Додаємо до маслу вершки і на невеликому вогні тримаємо хвилин 5, поки соус не почне густіти.
Висипаємо в соус половину натертого пармезану і гарненько перемішуємо, поки сир не розплавиться.
Поки соус готується, займемося локшиною.
Опускаємо її в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.
У соус додаємо до смаку сіль і перець, викладаємо в нього зварену локшину і перемішуємо.
Зелень дрібно ріжемо.
Додаємо її до пасти і перемішуємо.
Тепер залишилося тільки посипати фетучіні залишилися натертим пармезаном і прикрасити листочками зелені.