Фетучіні карбонара
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане блюдо з витонченим смаком. Кожен італієць знає, як правильно приготувати його, щоб побалувати смакові рецептори навіть вимогливих гурманів. Чому б і нам не спробувати?
Давайте хоча б на вечерю перенесемося в Італію - дивовижну країну, де кожен кулінар може здивувати смакові рецептори навіть найвибагливішого гурмана неперевершеними шедеврами. Одними з таких є Фетучіні карбонара - страва, перед яким не зможе встояти жоден гурман…
- Фетучіні карбонара (макаронні вироби) - 400 грам
- Бекон - 200 грам
- Сир "пармезан" - 200 грам
- Вершки - 20 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Зелень петрушки - 20 грам
1. Візьміть пасту в кількості 400 гр і відваріть її у великій кількості води. Слідкуйте за часом, щоб не переварити її.
2. Отриману пасту залиште в теплому місці, поки не приготуєте бекон і соус.
3. До вибору бекону підійдіть з особливою ретельністю - він повинен бути найвищої якості.
4. Класичний рецепт Фетучіні карбонара включає в себе тонко нарізаний бекон, який попередньо слід обсмажити.
5. 5. Тепер приготуємо соус: підігрійте 80% вершки і введіть поступово жовток. Отриману суміш вилийте в сковороду, де тільки що пожежа бекон. Туди ж викладіть готову пасту. Принесіть пасту на підставку, додайте дрібно потертий пармезан і подавайте в гарячому вигляді.
6. Зверху можна страву прикрасити зеленню. У деяких книгах кулінари пишуть, що паста Фетучіні карбонара непогано поєднується з беконом і грибами, тому не бійтеся проявляти свої кулінарні можливості і фантазію.