Плов в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати на сімейний обід або на вечерю один з варіантів плову. Цього разу я приготувала його в рукаві для запікання. Результат приємного порадував. Блюдо вийшло ароматним, розсипчаста.
Варто зауважити, що необхідно враховувати особливості своєї духовки під час запікання. Можливо часу буде потрібно трохи менше або більше. Тому, після як розкриєте рукав, спробуйте рис і м'ясо на готовність.
- Свинина - 450 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Рис круглий - 1 Склянка
- Часник - 3 зубчики (свіжий)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Спеції для плову - За смаком (барбарис, кмин, жовтий родзинки, куркума)
- Вода - 4 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте невеликими кубиками і перекладіть на розігріту сковороду.
Обсмажте на середньому вогні, без масла, до появи рум'яної скоринки. Перекладіть в чашу.
Наріжте цибулю чверть кільцями. Морква тонкою соломкою.
У сковороду, де обсмажувалося м'ясо, налийте рослинне масло. Перекладіть цибулю і моркву. Обсмажте до напівготовності.
Рис промийте в декількох водах. Перекладіть на друшляк і дайте стекти воді.
У чашу до м'яса додайте рис, обсмажені моркву з цибулею, спеції і сіль.
Перемішайте.
Відріжте рукав для запікання розміром 50-60 см. Зауважте з одного краю. Перекладіть в рукав вміст чаші.
Часник роздушіть, але не очищайте. Додайте його в рукав.
Перекладіть підготовлений плов в форму, сплески води, зав'яжіть другий кінець рукава. Поставте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте плов з духовки, розкрийте рукав і поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.
Дістаньте готовий плов, приберіть часник і сервірують для подачі.
Смачного!