Плов в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Пропоную приготувати на сімейний обід або на вечерю один з варіантів плову. Цього разу я приготувала його в рукаві для запікання. Результат приємного порадував. Блюдо вийшло ароматним, розсипчаста.
Опис приготування:
Варто зауважити, що необхідно враховувати особливості своєї духовки під час запікання. Можливо часу буде потрібно трохи менше або більше. Тому, після як розкриєте рукав, спробуйте рис і м'ясо на готовність.
- Свинина - 450 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Рис круглий - 1 Склянка
- Часник - 3 зубчики (свіжий)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Спеції для плову - За смаком (барбарис, кмин, жовтий родзинки, куркума)
- Вода - 4 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте невеликими кубиками і перекладіть на розігріту сковороду.
Обсмажте на середньому вогні, без масла, до появи рум'яної скоринки. Перекладіть в чашу.
Наріжте цибулю чверть кільцями. Морква тонкою соломкою.
У сковороду, де обсмажувалося м'ясо, налийте рослинне масло. Перекладіть цибулю і моркву. Обсмажте до напівготовності.
Рис промийте в декількох водах. Перекладіть на друшляк і дайте стекти воді.
У чашу до м'яса додайте рис, обсмажені моркву з цибулею, спеції і сіль.
Перемішайте.
Відріжте рукав для запікання розміром 50-60 см. Зауважте з одного краю. Перекладіть в рукав вміст чаші.
Часник роздушіть, але не очищайте. Додайте його в рукав.
Перекладіть підготовлений плов в форму, сплески води, зав'яжіть другий кінець рукава. Поставте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте плов з духовки, розкрийте рукав і поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.
Дістаньте готовий плов, приберіть часник і сервірують для подачі.
Смачного!