Ароматна курка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не запікав цілу курку в духовці? Її можна зробити для звичайного сімейного вечері або на свято. Розповім, як приготувати ароматну курку в рукаві, яку начиняю скибочками яблук.
Разом з куркою в рукаві запікаю і картопля, тому одночасно вийде не тільки основне блюдо, але і гарнір. Якщо картопля невеликий, залиште його цілком, тільки очистіть від шкірки. Великий картопля розріжте на кілька частин. До курки можна зробити гострий маринад або пряний.
- Тушка курки - 1, 2 кілограма
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Яблука зелені - 2 штуки
- Коріандр мелений - 2 чайних ложки
- Часник - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Помийте курку, видавіть часник через чеснокодавку. Натріть курку часником, перцем, сіллю і коріандром, поставте в холодильник маринуватися мінімум на 2 годину, краще на ніч.
2. Помийте і очистіть картопля. Наріжте його невеликими шматочками.
3. Помийте і видаліть серцевину з яблук. Наріжте їх великими часточками. Яблука краще брати твердих сортів.
4. Візьміть рукав для запікання, відріжте з урахуванням того, що в ньому будуть пекти курка і картопля. Нафаршіруйте курку яблуками. Вкладіть картопля в рукав, на картоплю покладіть начинену курку. Зауважте рукав з обох сторін, зробіть кілька отворів зверху в рукаві.
5. Запікайте курку 1 годину при температурі 180 градусів. Якщо після готування не з'явилася золотава скоринка, то розріжте рукав зверху і запікайте ще кілька хвилин.
6. Викладіть готову курку і запечений картопля на блюдо.