Ароматна курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна курка в духовці з картоплею, зеленню і беконом являє собою чудове блюдо для особливого свята в колі найближчих і улюблених людей. Рум'яний боки, ніжне м'ясо і простий гарнір!
Для запікання ароматної курки в духовці все інгредієнти треба підготувати: blanshirovaty, обсмажити. А потім тільки запікати курку в духовці.
- Курка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Спеції для курки - За смаком (каррі, сушена паприка, мускатний горіх, гвоздика або інші)
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Бекон - 100 грам
- Картопля - 8 штук
- Петрушка, пучок - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
1. Курку гарненько промийте і просушіть кухонним або паперовим рушником.
2. Зовні і всередині змастіть курку олією. Потім посипте або натріть сумішшю з солі, перцю і спецій.
3. Цибуля почистіть і наріжте великими кубиками, з 5 хвилин опустіть в окріп.
4. Бекон наріжте і обсмажте на олії (столова ложка). Він повинен злегка підрум'янитися і пустити сік.
5. Kartoshku чистий, наріжте четвертинками, викладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Зніміть і відкиньте на друшляк, як тільки вода закипить.
6. Курку обсмажити на сковороді на олії (на середньому вогні) з усіх боків до рум'яної скоринки. На це піде хвилин 10.
7. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть в неї четвертинки картоплі, поставте на плиту і обсмажте протягом 2-3 хвилин на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і посуньте картоплю до країв.
8. У центр покладіть курку, зверху розподіліть цибулю і бекон. Наріжте петрушку, засипте, вкладіть також лавровий лист. Додати сіль, поперчіть.
9. Знову ставимо форму на середній вогонь, млоїмо до освіти пара і соку, потім відправляємо в духовку. Запікаємо ароматну курку до тих пір, поки м'ясо не злізе з кісточки, приблизно 45 хвилин. Смачного!