Ароматна курка на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна курка на грилі, або курка по-ямайський - дуже просте, але дуже смачна страва з курки. Якщо не знаєте, який рецепт вибрати для приготування курки на природі - сміливо беріть цей.
Я перепробував безліч способів приготування курки на відкритому вогні, проте ароматна курка на грилі - це, однозначно, один з кращих випробуваних мною рецептів. Якщо не поспішати і маринувати курку в ароматному соусі хоча б добу, то страва виходить неймовірно смачним і, головне, ароматним. Який букет запахів супроводжує це блюдо на його шляху в тарілку - словами не описати. Це те, що потрібно спробувати!
- Курка - 1 штука
- Гострий зелений перчик - 3 штуки
- Зелена цибуля - 6 штук
- Luk-salotų - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Імбир (шматочок 3 см) - 1 штука
- Чебрець свіжий - 3 Ст. Ложки
- Перець мелений духмяний - 2 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
Овочі чистимо і хаотичним чином нарізаємо - все одно потім будемо подрібнювати їх в блендері.
У чашу блендера складаємо всі овочі, свіжий чебрець.
Туди ж додаємо всі спеції.
Наливаємо в чашу блендера рослинне масло - і подрібнюємо все до однорідності.
Курку обробляв, на порційні шматочки. У кожному зі шматочків робимо неглибокі надрізи.
Шматочки курки і маринад перекладаємо в пакет, щільно загортаємо і відправляємо в холодильник маринуватися. Маринувати курку потрібно як мінімум 12 годин, краще - добу.
Викладаємо шматочки курки разом з осілим на них маринадом на решітку гриля. Якщо готуєте страву в домашніх умовах - викладайте на деко.
Смажимо з обох сторін до готовності при середній температурі. Якщо запікаєте в духовці - то курка буде готова приблизно після 20-25 хвилин запікання при 180-190 градусах.
Разом з куркою на грилі можна обсмажити і гарнір - овочі, фрукти.
Ароматна курка на грилі готова. Подаємо в гарячому вигляді.