Рецепт Плов в пароварці фото

Плов в пароварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи , Мал
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Так багато розумної техніки придумано для того, щоб допомагати нам на кухні, і parovarka - одне з кращих винаходів, тому сьогодні ми приготуємо на вечерю смачний плов, використовуючи пароварку.

Опис приготування:

Довгий час моя пароварка стояла в шафі без діла, так як у мене все не доходили руки до її використання. А приблизно рік тому я все-таки вирішила, що нічого їй ледарювати, і почала експериментувати з різними стравами. І цей простий рецепт плову в пароварці був одним з перших моїх експериментів. Він вийшов настільки вдалим і смачним, що це штовхнуло мене на подальші подвиги в кулінарному мистецтві. Як з'ясувалося пізніше, з використання пароварки можна приготувати практично будь-яку страву, яке за смаком буде ані трохи не гірше приготованого на плиті, а в деяких випадках навіть краще. А тепер я вирішила і з вами поділитися рецептом приготування плову в пароварці, можливо, що він і вас наштовхне на дуже хороші ідеї з приводу того, як ще можна використовувати це чудо техніки.

  • Свинина - 500 грам
  • Мал - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов в пароварці - фото крок 1
М'ясо нарізаємо на невеликі квадратики зі стороною приблизно 2-2, 5 см.
плов в пароварці - фото крок 2
Тепер чистимо і моєму овочі. Цибулю нарізаємо на невеликі кубики, а морква трьом на крупній тертці.
плов в пароварці - фото крок 3
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому нарізане м'ясо і овочі приблизно 5-7 хвилин.
плов в пароварці - фото крок 4
Мал кілька разів промиваємо під холодною водою і потім висипаємо його в ємність пароварки для рису.
плов в пароварці - фото крок 5
Додаємо обсмажені овочі і м'ясо, вливаємо 150 мл води, солимо і заправляємо спеціями (я використовувала чорний мелений перець і куркуму). Кришку закриваємо і готуємо на пару протягом 55 хвилин. От і все! Тепер можемо пригощатися смачненьким рисом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти