Пиріжки з сиром і зеленню «човники»
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте на обід швидкі пиріжки: тонке хрустке тісто з пікантною сирною начинкою і свіжою зеленню. Пиріжки-човники можна подати до гарячого супу або просто для швидкого перекусу.
Для тих, хто не любить возитися з дріжджовим тестом, цей рецепт, як приготувати пиріжки з сиром і зеленню "човники", просто знахідка. Тісто замішують на кефірі, потім залишають на півгодини для набухання клейковини. Начинку з сиру, сиру, свіжої зелені і часнику закріплюють білком. З тіста формують "човники", їх ставлять запікатися в духовку на 20-25 хвилин.
- Борошно - 300 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Кефір - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сир - 100 грам
- Сир 9% - 100 грам
- Білок - 1 штука
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень - 1 Ст. Ложка (рубана)
- Цибуля зелена - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
Підготуйте необхідні продукти для тіста.
Кефір, рослинна олія, сіль, цукор перемішайте. Додайте борошно, соду і замісити м'яке тісто. Накрийте, відставте на 30 хвилин.
Підготуйте продукти для начинки. Сир розімніть вилкою, сир натріть на тертці. Зелень подрібніть.
У мисці з'єднайте сир, сир, часник, білок, зелень, сіль, перець, ретельно перемішайте. Тісто розділи 2 частини, кожну скачайте в ковбаску і розділіть на 10-12 частин. Розкачайте в круглі коржі. У центр коржі покладіть 1 немає. L. Начинки.
Сформуйте пиріжки у вигляді човника з відкритою серцевиною. Тісто змастіть зверху злегка збитим яйцем.
Поставте запікатися човники в розігріту до 180 ° С духовку на 20-25 хвилин. Остудіть і подавайте до столу.