Фаршировані човники з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Ну ось і з'явилися в продажу молоденькі кабачки, а це значить, сезон смачних страв з кабачків відкритий! Пропоную рецепт фаршированих човників з кабачків, готується швидко, з'їдається ще швидше!
Перед вами - класичний рецепт приготування фаршированих човників з кабачків. Давно люблю готувати цю страву і воно мене ніколи не підводить, викликаючи захоплення у гостей. Ступінь запікання страви регулюйте виходячи з власних уподобань. Мені дуже подобається золотава скоринка, але можна зробити її менш рум'яної, якщо дістати кабачки з духовки, коли сир лише розплавиться. Гарного дня!
- Кабачки - 4 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 0, 5 склянки
- Куряча грудка - 500 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком (кріп і петрушка)
- Спеції - За смаком (сіль, перець, італійські трави)
Для приготування я використовував курячий фарш.
Всі овочі, крім моркви, моєму і ріжемо дрібними кубиками. Морква потрібно натерти на тертці.
Кабачки миємо й розрізаємо на половинки. За допомогою ложки видаляємо м'якоть. Натираємо кабачки сіллю і залишаємо на столі.
М'якоть кабачка дрібно поріжте.
Тепер на сковороді обсмажити фарш з усіма овочами. Додайте сіль, перець, французькі трави і паприку.
Перевірте скільки соку виділяється при гасінні овочів з фаршем. Якщо соку багато - додайте промитий сирої рис відразу, якщо ж соку не дуже багато - рис слід спершу проварити, а потім додавати.
Половинки кабачка змастіть з зовнішньої сторони маслом, викладіть в човники начинку. Помістіть кабачки на деко.
Натріть на тертці сир, потім змішайте його зі сметаною і зеленню.
Сирну масу викладаємо зверху на кабачки.
Запікайте кабачки в духовці до золотистої скоринки і повного розплавлення сиру, також кабачки повинні злегка обмякнуть.
Залишилося лише прикріпити човник вітрила! На допомогу вам огірки та пластмасові шпажки. Смачного!