Човники з кабачків з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я поділюся з вами рецептом, як швидко і смачно приготувати човники з кабачків з грибами в духовці. Крім того, закуска прекрасна не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Ділюся рецептом!
Вибираючи кабачок для фарширування, віддавайте перевагу молоденькому, без дозрілих насіння. Зверніть увагу на форму, довгі і "худі" кабачки складно наповнити фаршем, я вибрала більш "пузатенький" . Сметана або майонез? Це важливо тільки для ваших смакових уподобань, щоб ви не вибрали, буде смачно! хай щастить!
- Кабачок - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки (або крем)
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 60-80 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте продукти. Якщо помідор великий, то одного буде достатньо, якщо ні, візьміть парочку. Вимийте овочі, цибуля очистіть.
Кабачок розріжте на дві рівні половинки. За допомогою гострого ножа і кавовій ложки видаліть м'якоть, щоб вийшли гарні човники. Товщина стінок повинна бути не менше 7-8 мм, щоб човник тримала форму. Додати сіль заготовок, покладіть їх в деко для запікання.
Кабачкову м'якоть поріжте кубиками, так само поріжте і цибулину. На сковороді з рослинним маслом обсмажити до напівготовності гриби, кабачки і цибулю. У процесі смаження посоліть і поперчіть.
Наповніть човники отриманим грибним фаршем.
Зверху змастіть майонезом або сметаною.
На майонез покладіть порізані помідори, зверху - тертий сир. Деко відправте в духовку на 30-35 хвилин, температура - 200 градусів.
Човники з кабачків з грибами готові! Подавайте їх до столу гарячими. Порада: якщо ви любите більш ніжні сирні скоринки, тоді запечіть кабачки з грибами без сиру до готовності, після посипати сиром і відправте в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився. Приємного!