Рецепт Пілав з баранини фото

Пілав з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Турецька кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал , Басматі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Я думаю, за назвою цієї страви ви вже здогадалися, що ми будемо готувати його з баранини і, звичайно ж, рису, адже пила це турецький варіант знайомого всім нам плову, тільки з невеликими відмінностями.

Опис приготування:

Звичайно, всі варіанти цієї страви в різних країнах схожі між собою, але все ж в турецькому рецепті приготування пілава з баранини є свої особливості та нюанси. Наприклад, в класичному вигляді пила являє собою гарнір, приготований з рису і вермішелі, найчастіше без додавання м'яса. Але в цьому рецепті я опишу вам трохи інший варіант цієї страви, більш звичний для нас, і розповім, як зробити пила з баранини. Тут все дуже легко і просто, приготувати таку страву не складніше, ніж звичайний плов, але ось смак у нього досить цікавий і екзотичний, але краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.

1) Для початку ми гарненько промиваємо м'ясо, потім зрізаємо його з кісточки і нарізаємо на невеликі кубики, кістка кладемо в каструлю, заливаємо її водою і ставимо на вогонь.

2) Поки вода нагрівається, ми чистимо моркву і нарізаємо її і корінь петрушки на досить великі шматки, викладаємо їх на суху сковороду (без масла) і смажимо протягом 5 хвилин. Після того як вода в каструлі закипить, знімаємо піну і кидаємо в бульйон моркву і петрушку, варимо все на повільному вогні 50-60 хвилин. Після закінчення часу солимо бульйон, додаємо в нього перець горошком і лавровий лист, варимо все ще хвилин 10.

3) Далі ми ріжемо цибулю-порей і ріпчасту цибулю півкільцями, корицю розламуємо на кілька частин.

4) Знову нагріваємо суху сковороду і викладаємо на неї кедрові горішки, смажимо їх 2-3 хвилини, поки вони не придбають золотистий відтінок.

5) Перекладаємо горіхи в чисту миску, а на сковороду або в казан наливаємо оливкову олію і нагріваємо його. Викладаємо на сковорідку цибулю і шматочки кориці, смажимо все, помішуючи, 4-5 хвилин. Після цього додаємо до цибулі баранину, смажимо все разом 10 хвилин, а потім вливаємо склянку води і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 20 хвилин.

6) через 20 хвилин викладаємо на сковороду рис, смажимо його разом з м'ясом 1-2 хвилини і вливаємо попередньо проціджений бульйон з баранячої кістки і овочів (2, 5 склянки).

7) На рис викладаємо курагу і готуємо плов 25-30 хвилин. Як тільки рис вбере всю воду, вимикаємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо блюдо настоятися протягом 10 хвилин.

8) Готовий плов викладаємо на тарілки, посипаємо його смаженими кедровими горішками і подаємо блюдо до столу.

Приємного всім апетиту!


  • Бараняча лопатка з кісткою - 2 кілограма
  • Рис басматі - 1, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Вода - 1 Склянка
  • Горіхи кедрові - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Кориця в паличках - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець чорний горошком - 8-10 штук
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
Звичайно, всі варіанти цієї страви в різних країнах схожі між собою, але все ж в турецькому рецепті приготування пілава з баранини є свої особливості та нюанси. Наприклад, в класичному вигляді пила являє собою гарнір, приготований з рису і вермішелі, найчастіше без додавання м'яса. Але в цьому рецепті я опишу вам трохи інший варіант цієї страви, більш звичний для нас, і розповім, як зробити пила з баранини. Тут все дуже легко і просто, приготувати таку страву не складніше, ніж звичайний плов, але ось смак у нього досить цікавий і екзотичний, але краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.

1) Для початку ми гарненько промиваємо м'ясо, потім зрізаємо його з кісточки і нарізаємо на невеликі кубики, кістка кладемо в каструлю, заливаємо її водою і ставимо на вогонь.

2) Поки вода нагрівається, ми чистимо моркву і нарізаємо її і корінь петрушки на досить великі шматки, викладаємо їх на суху сковороду (без масла) і смажимо протягом 5 хвилин. Після того як вода в каструлі закипить, знімаємо піну і кидаємо в бульйон моркву і петрушку, варимо все на повільному вогні 50-60 хвилин. Після закінчення часу солимо бульйон, додаємо в нього перець горошком і лавровий лист, варимо все ще хвилин 10.

3) Далі ми ріжемо цибулю-порей і ріпчасту цибулю півкільцями, корицю розламуємо на кілька частин.

4) Знову нагріваємо суху сковороду і викладаємо на неї кедрові горішки, смажимо їх 2-3 хвилини, поки вони не придбають золотистий відтінок.

5) Перекладаємо горіхи в чисту миску, а на сковороду або в казан наливаємо оливкову олію і нагріваємо його. Викладаємо на сковорідку цибулю і шматочки кориці, смажимо все, помішуючи, 4-5 хвилин. Після цього додаємо до цибулі баранину, смажимо все разом 10 хвилин, а потім вливаємо склянку води і тушкуємо м'ясо на повільному вогні протягом 20 хвилин.

6) через 20 хвилин викладаємо на сковороду рис, смажимо його разом з м'ясом 1-2 хвилини і вливаємо попередньо проціджений бульйон з баранячої кістки і овочів (2, 5 склянки).

7) На рис викладаємо курагу і готуємо плов 25-30 хвилин. Як тільки рис вбере всю воду, вимикаємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо блюдо настоятися протягом 10 хвилин.

8) Готовий плов викладаємо на тарілки, посипаємо його смаженими кедровими горішками і подаємо блюдо до столу.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти