Піца зі спаржею та соусом «песто»
(покроковий рецепт з фото)
Класичні начинки для піци злегка приїлися? Спробуйте цей дивно смачний, яскравий і апетитний варіант, як приготувати піцу зі спаржею і соусом "песто" . Для різноманітності - рекомендую!
Поєднання декількох видів сиру і спаржі, а також насиченого "песто" однозначно доведеться вам до душі. Процес зовсім нескладний, а з покроковими підказками впорається з ним навіть новачок на кухні. Для пікантності в начинку можна додати трохи оливок, каперсів або в'ялених томатів.
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Вода - 1.5 склянки
- Борошно - 3.5 склянки (приблизно)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Rikotta - 350 грам
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Sparzha - 400 грам
- Моцарелла - 400 грам
- Оливки - 12-16 штук (по бажанню)
- Базилік - 1 пучок
- Кедрові горішки - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 1/3-1/2 склянки (в Песто)
- Пармезан - 50-70 грам
1. Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте олію, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто і залиште в теплому місці підходити. У чаші блендера з'єднайте горішки, часник, тертий пармезан, вимитий і просушений базилік. Додайте трохи масла і збийте до однорідності, по необхідності підливаючи масла.
2. Рікотту з'єднайте з сіллю, перцем і цедрою лимона. Все ретельно перемішайте.
3. Спаржу вимийте, видаліть кінці і наріжте невеликими шматочками. Коли тісто підійшло і всі інгредієнти готові, можна приступати до складання піци зі спаржею і соусом песто.
4. Тісто розділи 2-3 частини, кожну розкачати. Викладіть спаржу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 5.
5. Після викладіть скибочки моцарели, частина рікотти, розподіліть оливки, якщо використовуєте. Знову відправте в духовку піцу і запікайте до рум'яної хвилин 5-8. Ось, що вийшло.
6. Ложкою викладіть соус "песто" на піцу.
7. Розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Смачного!