Печеня з телятини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо у вас незабаром намічається святковий сімейний вечерю, то замість салатів приготуйте краще таке спекотне, у нього і вид досить святковий, і смак дивовижний - всі залишаться в захваті.
Опис приготування:
Оскільки в нашій родині жити не можуть без м'яса, то коли ми збираємося разом, в середині нашого столу завжди стоїть якась м'ясне блюдо. Щоразу ми намагаємося зробити щось новеньке, але цей простий рецепт печені з телятини з картоплею завжди був нашим улюбленим. М'ясо запікається цільним шматком з додаванням вершків, тому в підсумку воно виходить дуже соковитим і м'яким, а картопля разом з овочами стає відмінним ароматним гарніром. Скажу вам з особистого досвіду, таке мяско з'їдається моментально, тому я всім рекомендую побалувати своїх рідних відмінним вечерею і приготувати для них печеню з телятини з картоплею в домашніх умовах.
- Телятина - 1-1, 2 кілограма
- Гриби лісові - 600 грам
- Вершки 20% - 250 мілілітрів
- Картопля - 4-5 штук
- Лук жовтий - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Вино біле солодке - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Петрушка свіжа подрібнена - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти: м'ясо промиємо і висушити за допомогою паперових серветок, натрем телятину сіллю і перцем, жовтий цибулю і цибулю-порей нарізати півкільцями, а гриби відварюємо до повної готовності і змішуємо з сіллю і меленим перцем.
Тепер ставимо жароміцний посуд на вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло, обсмажуємо телятину в розігрітій олії до ароматної рум'яної скоринки, потім перекладаємо в чисту тарілку.
В посуду, в якій смажилося м'ясо, викладаємо жовтий цибулю і цибулю-порей, смажимо овочі до м'якості, потім додаємо до них гриби. Перемішуємо все, смажимо ще 2-3 хвилини і наливаємо в каструлю вино, нагріваємо все на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, розгрібаємо в середині овочі та гриби і викладаємо в центр каструлі м'ясо.
З боків від м'яса розкладаємо очищений і нарізаний великими шматками картопля. Ставимо посуд в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо спекотне протягом години.
Приблизно хвилин за 20 до готовності витягаємо блюдо з духовки і вливаємо в спекотне вершки, додаємо при необхідності сіль і перець, перемішуємо все так, щоб картопля залишався зверху, і повертаємо блюдо в духовку.
Коли спекотне буде готове, ми акуратно виймаємо його з духовки, посипаємо свіжою зеленню і даємо хвилин 20 настоятися і охолонути. Потім перекладаємо телятину на обробну дошку і нарізаємо її на скибочки.
Розкладаємо м'ясо з картоплею по тарілках і подаємо спекотне до столу. Приємного всім апетиту!