Паста терияки
(покроковий рецепт з фото)
Що ви скажіть про з'єднання європейської кухні і азіатської в одному рецепті? Це варто спробувати! ви здивуєтеся, як добре поєднується яскравий соус зі знайомими продуктами. Все це в даному варіанті.
У страві ви відчуєте кілька смаків: солодкий, гострий і солоний. А запечені овочі з грибами дадуть м'який доповнює відтінок і додаткові калорії. Коли ви дізнаєтеся, як приготувати пасту терияки, то скористаєтеся цим рецептом не раз. На його підготовку піде всього 30 хвилин.
- Брокколі - 240 грам
- Гриби шиітаке - 90 грам
- Лінгвіні - 150 грам
- Рослинна олія - 15 мілілітрів
- Соус Теріякі - 90 мілілітрів
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Соус Шрірача - 1 Чайна ложка
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
Для початку підготуйте інгредієнти. Перець очистіть від насіння і наріжте смужками. Брокколі розділіть на суцвіття. Шиітаке наріжте смужками, видаливши ніжки. Білу частину цибулі розрубати на половинки, а зелену наріжте кільцями під кутом.
На деко з фольгою викладіть в один шар перець, брокколі, гриби і білу частину цибулі. Потім відправте їх в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Попередньо додайте сіль, перець і трохи оливкового масла.
Поки займіться пастою. У кип'ячену підсолену воду викладіть лінгвіні. Відваріть їх до стану "альденте" протягом 10 хвилин. Потім злийте з них воду через друшляк, і поверніть назад в каструлю.
Тепер займіться заправкою. Перемішайте до єдиної консистенції воду, соус Шрірача і Теріякі, а також рослинна олія.
Після цього перемішайте пасту з заправкою і частиною зеленої цибулі. Додайте сіль і перець за смаком.
Подавайте пасту терияки, виклавши зверху овочі з духовки. Посипте блюдо цибулею і кунжутом. Смачного!